خانه / آخر هفته کجا بریم / کوه و دره دارآباد

کوه و دره دارآباد

کوه دارآباد تهران کجاست؟ آموزش مسیر کوهنوردی و پیک نیک در کنار چشمه

کوه دارآباد تهران یکی از کوه هایی است که به عنوان مرکزی برای کوهنوردی و پیک نیک پایان هفته خانواده ها و جاهای دیدنی تهران مورد توجه قرار گرفته است. مسلما اگر به ورزش کوهنوردی علاقه مند باشید و چندین سال باشد که در این حرفه مشغول به ورزش باشید، نیازی به توصیه های ورزشی و کوهنوردی ندارید؛ اما در صورتی که یک فرد آماتور و مبتدی در این حرفه هستید، می توانید به ادامه این موضوع توجه کرده و از نکاتی که طی این مقاله ذکر می شود، در این زمینه استفاده کنید.

اولین چیزی که با شنیدن نام تهران به ذهنمان می رسد، آلودگی بسیار زیاد و شلوغی عجیب و غریبش است و این در حالی است که همین شهر با داشتن جاهای دیدنی طبیعی، خوش آب و هوا، خوش منظره و تمیز خود همچون کوه دارآباد گردشگران و کوه پیمایان زیادی را هر ساله به خود جذب می کند.

کوه دارآباد که با نام دیگرش مونگچال نیز شناخته می شود، تقریبا از تمامی کوه های شهر تهران مثل کوه های شهربانو، ییلاق پنجعلی، نمه، میله سر، مرگ روح، لار، یال بلند، یزدگرد، میانکوه، یاش، نبردمان و لار معروف تر می باشد. ارتفاع کوه دارآباد تهران حدود ۳۱۶۷ متر یا ۱۳۹۰ پا است و چهارمین کوه بلند تهران به حساب می آید. با سایت سفرنامه همراه باشید تا شما را با این کوه خوش آب و هوا، آرام و ساکت و به دور از هیاهوی پایتخت بیشتر آشنا کنیم.

نام گذاری کوه دارآباد تهران

دار به معنای درخت و کلمه آباد به معنای آبادی است، بدین ترتیب معنی دارآباد منطقه پر دار و درخت می باشد. نام گذاری این کوه به زمان های بسیار قدیم بر می گردد. به علت وجود دو رودخانه  در این منطقه جنگلی سرسبز و پر درخت به وجود آمده بود که از همین رو این منطقه و کوه به دارآباد معروف شد. گفتنی است که رودخانه این کوه در ارتفاع خیلی بالایی واقع شده و به همین علت ارتفاع بلند ترین قسمت های رودخانه به ۳۰۰۰ متر هم می رسد.

کوه دارآباد تهران کجاست؟

کوه دارآباد در منطقه خوش آب و هوای منطقه یک تهران در کوهپایه های البرز قرار گرفته است. آدرس کوه دارآباد تهران در خیابان دارآباد، خیابان محبی واقع شده است. منطقه دارآباد از سمت غرب با آجودانیه، منطقه نیاوران و کاشانک، از سمت شرق با شهرک شهید محلاتی و شهرک نفت و از سمت جنوب با ازگل و اراج مجاورت دارد. همچنین این منطقه از قسمت شمالی با رشته کوه البرز و از جنوب با بزرگراه ارتش، بزرگراه امام علی (ع)، میدان شهدای ارتش و از سمت شرقی با بلوار مژدی و خیابان هاشمی و از سمت غربی با خیابان البرز، خیابان هفتم شرقی و خیابان سباری محدود شده است.

قله ها و اراضی دارآباد تهران

از مراتع و اراضی  منطقه داراباد تهران می توان به شهربانو کشک، تخت شاه، چپ دره، توپز بلند، بند چلچلا، سیر دورو، میردلو، پیازچال، عرق چینک، خوش چال بالا و خوش چال پایین، کمردگور، الش گا، کل نو، چال مگس، فراخ سینه، دراز لش، پهنه خرگوش نو و دره وزوا اشاره کرد. به جز قله دارآباد در این منطقه قلل سیاه بند  و عرق چین نیز وجود دارند. قله سیاه بند که ۳۳۲۰ متر ارتفاع دارد بین دو قله داراباد و توچال است و مسیر صعود این قله دست به سنگ دارد و نیازمند دقت بسیاری است. راه دیگری که برای دسترسی به این قله وجود دارد یال اوشان می باشد. قله عرق چین که ۲۷۸۰ متر ارتفاع دارد از طریق مسیر کوهپیمایی دارآباد یا پارک نیلوفر در کاشانک قابل صعود است.

چگونه به کوه دارآباد برویم؟

دسترسی به این کوه به سادگی به وسیله مترو، اتوبوس و یا خودروی شخصی از راه های زیادی امکان پذیر می باشد.

اگر رسیدن به کوه دارآباد تهران با مترو انتخاب شما است، ابتدا باید سوار مترو تجریش شوید، سپس بعد از رسیدن به تجریش سوار اتوبوس تجریش-دارآباد شوید و در ایستگاه دارآباد پیاده شوید. نزدیک ترین ایستگاه مترو به کوه دارآباد، ایستگاه اقدسیه می باشد. ایستگاه اقدسیه در سمت جنوبی دارآباد دسترسی به این کوه را به وسیله مترو مقدور می کند.

همچنین می توانید برای رفتن به کوه دارآباد تهران ابتدا به میدان تجریش بروید، سپس سوار ماشین های تاکسی شمیرانات شده و به شمیرانات بروید. سپس به سمت شرقی شمیرانات بروید و شروع به کوه پیمایی کنید. بعد به یک کافه کوهستانی می رسید و مسیر را ادامه می دهید تا به یال جنوبی کوه برسید. حالا از یال جنوبی به سمت شمال کوهنوردی کنید و در نهایت به کوه دارآباد تهران می رسید. البته این مسیر دشوار ترین مسیر رسیدن به کوه دار آباد و انتخاب کوهپیمایان است که حتی در مسیر رسیدن به کوه هم باید کوه پیمایی داشته باشید.

برای اینکه با اتوبوس های تند رو به کوه دارآباد بروید هم باید اول سوار خط تجریش شوید سپس خود را به میدان تجریش برسانید. بعد از پیاده شدن در ایستگاه میدان تجریش، سوار اتوبوس تجریش-دارآباد شوید و در ایستگاه پله در دارآباد پیاده شوید.

اگر هم برای رفتن به کوه دارآباد می خواهید از خودروی شخصی استفاده کنید می توانید بعد از رسیدن به میدان تجریش، مسیر اتوبوس تجریش-دارآباد را بروید. مسیر دیگری که با استفاده از خودرو می توانید از آن برای رسیدن به کوه استفاده کنید از سمت جنوبی کوه می باشد. بزرگراه امام علی بهترین مسیری است که از سمت جنوب می توانید به کوه دارآباد برسید. مسیر بزرگراه صیاد شیرازی و بزرگراه ارتش نیز از انتخاب های خوبی برای رسیدن به کوه دارآباد تهران می باشد. البته باید بدانید که به دلیل استقبال گسترد مردم از این کوه معمولا جای پارک در اطراف کوه به سختی یافت می شود و بهتر است خودروی خود را در خیابان پور ابتهاج پارک کرده و تا رسیدن به کوه کمی پیاده روی کنید.

مسیر کوهنوردی کوه دارآباد تهران

مسیر کوهنوردی دارآباد تهران یکی از بهترین مسیر های موجود در تهران برای کوهنوردی می باشد. مسیر دارآباد از قسمت کناری رودخانه تا ارتفاعات کوه دارآباد امتداد دارد و از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است. مسیر کوهنوردی دارآباد این حسن را دارد که مسیر های جداگانه با درجه سختی متفاوت برای تمامی افراد دارد. بعضی از مسیر های دارآباد برای طبیعت گردی و کوهنوردی مناسب است و برخی دیگر برای کوهنوردی سنگین مناسب است. در کل دارآباد سه مسیر کوهنوردی دارد.

مسیر اول کوهنوردی از سمت چپ دره دارآباد شروع می شود و برای گردشگری خانوادگی مناسب می باشد. در این مسیر خبری از سینه کش های سنگین کوهپیمایی نیست و پاکوب بسیار مناسب و راحتی وجود دارد. همچنین در این مسیر امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی و توقفگاه های کوتاه مدت وجود دارد. این مسیر به عنوان یک طبیعت گردی نیم روزه همراه خانواده انتخاب مناسبی می باشد. یک مزیت دیگر این مسیر دسترسی آن به موزه حیات وحش دارآباد است که شما در کنار کوهنوردی می توانید سری به این جاذبه گردشگری نیز بزنید.

مسیر دوم کوهنوردی دارآباد از دره دارآباد می گذرد و مناسب کوهنوردان حرفه ای تر می باشد. این مسیر در بخشی سنگلاخی بوده و فراز و فرود های بسیاری را دارد.

مسیر سوم از آبشار دارآباد که یکی از جاذبه های گردشگری منطقه است عبور می کند. این مسیر از قسمت راست دره آغاز می شود و در ابتدا شیبی تند دارد. عبور از این شیب تند واقعا دشوار است ولی ارزش رسیدن به دره دارآباد که بعد از عبور از شیب واقع شده است را دارد. در ادامه راه شیب کمتر می شود و درجه سختی کوهنوردی پایین تر می آید.

در ادامه مسیر رستوران اقا فرامرز واقع شده است که امکانات خوبی برای تجدید قوا دارد. با ادامه یافتن مسیر بعد از عبور از سربلند غلاک، چشمه جهان به چشم می خورد. این چشمه پرآب است و در کنار آن استخری پر آب نیز قرار دارد. در ادامه این مسیر زیبایی های طبیعی بسیاری وجود دارد که هر کدام در جای خود قاب به یاد ماندنی از طبیعت را در ذهن کوهنوردان ثبت می کنند.

بعد از چشمه جهان، آبشار دارآباد قرار گرفته است. ادامه مسیر بعد از آبشار دارآباد به اندازه ای سخت و دشوار است که فقط برای کوهنوردان حرفه ای امکان پذیر می باشد و اگر اهل کوهنوردی حرفه ای نیستید و اطلاعات کافی ندارید توصیه می کنیم از ادامه مسیر خودداری کنید.

قله کوه دارآباد تهران

ارتفاع قله دارآباد طبق منابع مختلف از ۳۱۵۰ تا ۳۲۰۲ متر ذکر شده است، ولی بیشترین تایید روی ۳۱۶۷ متر ارتفاع می باشد. برای رسیدن به قله داراباد چند مسیر وجود دارد که بهترین مسیر یال شن سیاه می باشد. مسیر یال شن سیاه از محله دارآباد شروع می شود و در مبدا یک پارکینگ قرار دارد. مسیر با یک پاکوب مشخص بالا می رود و به کافه سربند غلاک می رسد.

بعد از طی کردن مسافتی حدود ۵۰۰ متر مسیر صعود از پاکوب اصلی جدا می شود و در دل دره ای به شکل تراورس بالا می رود. این بخش ابتدای یال سیاه خواهد بود. بعد از طی کردن مسافتی روی یال قسمتی سنگی وجود دارد که مسیر از راست آن ادامه می یابد. سپس به یک جاده خاکی ماشین رو می رسید که با بریدن جاده خاکی به سمت دیگر جاده ادامه یال را خواهید دید. در این بخش شیب مسیر بیشتر می شود و سپس مسیر از نزدیکی سیم خاردار ها بالا می رود و به سمت راست اتاقک نگهبانی می رسد.

بعد از عبور کردن از کنار اتاقک نگهبانی با عبور از دو شیب دیگر بر روی خط الراس قرار می گیرید. در این قسمت خط الراسی نسبتا کم شیب تا قسمت زیر قله ادامه می یابد و در زیر قله بعد از طی کردن یک شیب به یک سطح کفی می رسید. بعد از پیمودن ۱۰۰ متر به قله دارآباد صعود خواهید کرد. در این قله دو جان پناه با ظرفیت ۱۲ نفری در دو طبقه وجود دارد. مسیر رفت و برگشت به قله داراباد حدود ۱۳ تا ۱۴ کیلومتر است و مسیر فوق دارای دست به سنگ نمی باشد. لازم به ذکر است که در فصل زمستان که کوه را برف می پوشاند، امکان گم شدن در راه، خصوصا در مسیر بازگشت وجود دارد. مسیر دیگری که برای رسیدن به قله داراباد وجود دارد فراخ سینه نام دارد، که مسیر دسترسی به خط الراس در این یال متفاوت است. در قسمت میانی این یال چشمه دراز لش واقع شده است.

سختی مسیر قله دارآباد از راه شن سیاه برای کوهنوردانی که تازه وارد دنیای کوهنوردی شده اند، قابل قبول می باشد. با وجود اینکه این مسیر دست به سنگ نیست ولی در بعضی قسمت های یال شیب به قدری تند می شود که صعود ر برای تازه واردان کمی دشوار می کند. از طرف دیگر پیمایش خط الراس دارآباد به توچال به علت داشتن پرتگاه های مرتفع و دست به سنگ عمده خصوصا در فصل زمستان به هیچ عنوان برای افراد تازه وارد توصیه نمی شود و برای افراد با تجربه کافی و آمادگی خوب هم دشوار می باشد.

بهترین زمان برای صعود به قله وقتی است که برف ها روی خط الراس کم باشد و باد در کمترین حد خود باشد. سرما و برف و باد زمستانی با وجود اینکه منظره ای زیبا و سپید در دل کوه ایجاد می کند ولی صعود را بسیار سخت  و طاقت فرسا می کند.  بنابراین بهتر است از صعود در این آب و هوا اجتناب کرده و با اصول ایمنی صعود کنید. همچنین صعود را بهتر است از صبح خیلی زود یا شبانه آغاز کنید زیرا با گرم شدن هوا و نبود چشمه آب در مسیر روی خط الراس صعود دشوار خواهد شد. صعود تا قله دارآباد به وسایل خاص و پیشرفته ای نیاز ندارد بر خلاف آن برای صعود زمستانه از خط الراس باید حتما کرامپون و طناب انفرادی و کلنگ همراه خود داشته باشید. البته لازم به ذکر است که آشنایی تمام افراد گروه با فنون دست به سنگ در زمستان ضروری است.

مسیر قله داراباد به توچال

بعد از صعود به قله دارآباد مسیر به سمت قله توچال ادامه می یابد. فاصله بین این دو قله حدود ۹ کیلومتر است. بعد از قله دارآباد شیب کمی افت پیدا می کند ولی بعد تیغه های راه شروع می شوند. در فصل های خشک و گرم سال درگیری فنی کمی انتظار می رود. بعد از رسیدن به قله سیاه بند فرودی ۱۵۰ متری در انتظارتان خواهد بود که به گردنه اصلی در زیر تیغه های اصلی دارآباد ختم می شود.

تیغه های اصلی دارآباد در این نقطه سه عدد هستند که در فصول خشک از پاکوب سمت راست عبور خواهید کرد. ولی در زمستان شرایط بسیار متفاوت است و باید از لبه تیغ به علت اجتناب از درگیر شدن در بهمن عبور کنید که این پیمایش به دقت زیادی نیاز دارد. بعد از اتمام تیغه ها شیبی ۲۰۰ متری وجود دارد که پس از آن به قله لزون خواهید رسید. از این نقطه تا قله توچال مسیری به طول ۳ کیلومتر و به ارتفاع ۴۰۰ متر طی خواهید رد که این مسیر غیر فنی است.

اطلاعات بازدید کوه دارآباد

تلفن تماس کوه دارآباد تهران ثبت نشده است و شماره خاصی ندارد همچنین برای ورود به این کوه نیاز به خرید بلیط کوه دارآباد تهران نیست و ورودی کوه دارآباد تهران برای عموم رایگان است.  ساعت کاری کوه دارآباد تهران ۲۴ ساعته بوده و کوهپیمایی در آن در هر ساعتی از شبانه روز ممکن است.

مسیر کوهنوردی دارآباد از مسیر های سه گانه ذکر شه به طور کلی حدود ۲ تا ۵ ساعت زمان نیاز دارد ولی مسیر قله دارآباد برای کسانی که کوهنوردی در سطح نیمه حرفه ای دارند، بین ۴ تا ۶ ساعت زمان خواهد برد. صعود به این قله به افراد مبتدی هرگز توصیه نمی شود و صعود به آن نیاز به تجهیزات پیشرفته و کامل کوهنوردی دارد. بهترین زمان بازدید از این کوه بهار تا اوایل آبان ماه است زیرا در سایر ماه های سال برف سراسر کوه را می پوشاند.

جاذبه ها و اماکن دیدنی نزدیک به کوه دارآباد تهران

مکان های دیدنی نزدیک به کوه دارآباد تهران می توانند در کنار کوهنوردی در این کوه در برنامه تهران گردی شما قرار گیرند. درست است که برای کوهنوردی در این کوه به یک یا حتی چند روز زمان نیاز دارید، اما می توانید بازدید از مکان های نزدیک به این کوه را نیز در برنامه خودتان قرار دهید و از این طریق می توانید سفر بهتر و جذاب تری را داشته باشید. از جمله جاذبه های نزدیک به کوه دارآباد می توان به باغ پرندگان تهران، موزه ملی و حیات وحش ایران، پارک ساحلی دارآباد، مسیر کوهنوردی در دارآباد، مجموعه تفریحی – ورزشی توچال، موزه آب تهران، باغ و عمارت عین الدوله، آبشار اوسون، هیومن پارک، کاخ نیاوران، کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمد شاهی، آبشار کبوترخان، رودخانه دارآباد، قنات های دارآباد، طبیعت دارآباد و کوه سیمین قلعه،  بام محک، موزه جهان نما و رویا پارک (موزه خطای دید)اشاره کرد.

قنات های داراباد

قنات های داراباد از جاذبه های گردشگری آن به شمار می روند. قنات های موجود در این منطقه نشان دهنده تاریخچه منطقه و وجود سکونتگاه در منطقه است. داراباد دو قنات داشت که یکی از آنها به نام اقدسیه برای تامین آب منطقه به کار می رفت. قنات دوم هم که در سمت شرقی روستا بوده، با نام قنات سید آبگوشتی، تامین آب دارآباد و بعضی از نقاط تهران را بر عهده داشته است.

رودخانه کوه دارآباد

رودخانه کوه دارآباد تهران دو شاخه به نام های رودخانه داراباد و رودخانه کهنه دارآباد دارد. این دو رودخانه بعد از ورود به منطقه دارآباد در سیر پایین باهم یکی می شوند و رودخانه اصلی دارآباد تهران را ایجاد می کنند. این رود در بلند ترین بخش هایش حدود ۳۰۰۰ متر ارتفاع دارد.

پارک سیمین قلعه

پارک سیمین قلعه و پارک ساحلی دارآباد دو بوستان منطقه داراباد هستند. این دو بوستان خصوصا سیمین قلعه به علت کشف آثار باستانی زیاد در آن یک تپه باستانی محسوب می شود. این دو بوستان در گذشته از سکونتگاه های شهر تهران بودند و حدود دو هزار سال محل زندگی افراد منطقه بودند.

هتل های نزدیک به کوه دارآباد

افرادی که در تهران و یا نهایتا در کرج زندگی می کنند، می توانند بدون نیاز به رزرو هتل و یا مسافرخانه، به این کوه و دامنه آن سفر کرده و از آن نهایت لذت را ببرند؛ اما افرادی که در شهرهای دیگر زندگی می کنند، می توانند با رزرو هتل های تهران نزدیک به این کوه، به راحتی روز قبل را به شهر تهران سفر کنند و پس از استراحت کامل در شب، کوهنوردی و پیک نیک خوبی را در این کوه و دامنه آن تجربه کنند. از جمله هتل های نزدیک به کوه دارآباد می توان به هتل ویستریا، هتل آپارتمان سپهر، هتل دیاموند، هتل استقلال و هتل فرشته پاسارگاد اشاره کرد.

دره دارآباد

دره دارآباد در شمال شرق تهران قرار دارد و یکی از مکانهای زیبا برای کوهنوردی پایتخت است.ابتدای این مسیر، محله ی دارآباد در شمال شرقی شمیران است. پس از منطقه ای كه به پاركینگ مشهور است و تابلوی راهنمای رود – دره ها و نقاط مشهور ارتفاعات دارآباد در آن نصب شده است.. مخصوصا برای کوهنوردیهای خانوادگی مکانی دنج و آرام بشمار می رود.دارآباد هم به دلیل وجود رودخانه کوچک آن که در داخل دره ای قرار دارد و هم دلیل مسیر کوهنوردی و پیاده روی دارای مشتاقان زیادی است. این محل در شمال شرق تهران واقع شده و بهترین راه دسترسی به آن از میدان تجریش و قدس است. اکنون این مکان دیدنی به صورت یکی از نقاط مهم گردشگری این شهر درآمده است.

 

در ادامه با معرفی دره دارآباد از سایت سفرنامه همراه باشید.

 

با ورود به مسير كوهپيمايي، در ابتداي مسير كيوسك كوچكي با عنوان «ايستگاه دوستداران طبيعت» و پس از آن ايستگاه پليس كوهستان را در سمت راست مي‌بينيد. كمي جلوتر به يك تابلوي راهنماي مسير و يك پل سنگي مي‌رسيد.

اينجا سه راه يا سه مسير پيش رو داريد، مسير دره مقابل كه تا چند صد متر ادامه داشته و سپس غير قابل عبور مي‌شود. مسير دره، كوتاه اما بسيار زيباست و چشمه آبي نيز در اواسط دره وجود دارد. در انتهاي دره به يك آبشار كوچك مي‌رسيد. اگر كوهنورد باشيد و داراي مهارت كافي مي‌توانيد از يك شيب تند واقع در سمت راست آبشار بالا رفته، كمي با سنگها دست و پنجه نرم كرده و در نهايت خود را به مسير اصلي برسانيد. البته كمي قبل از انتهاي دره يك مسير پاكوب آنطرف رودخانه وجود دارد كه به راحتي اما در يك مسير نسبتاً پرشيب شما را به مسير اصلي و كافه آقا فرامرز مي‌رساند.

اگر به قصد تفريح، پياده روي كوتاه يا گذران اوقات فراغت به دارآباد آمده‌ايد مسير ذكر شده مي‌تواند گزينه خوبي براي شما باشد.مسير سمت چپ دره كه يك راه پاكوب نسبتاً عريض هست و سرويس‌هاي بهداشتي نيز در ابتداي همين مسير قرار دارند. اين مسير نيز پس از مسافت نه چندان طولاني در انتها به سمت دره سرازير شده و مسير مورد نظر ما نيست.

مسير سمت راست با گذر از روي پل كه مسير اصلي كوهپيمايي دارآباد و در واقع مسير مورد نظر ماست.

با عبور از يك پل سنگي در مسيري قرار مي‌گيريد كه شيب نسبتاً زيادي هم دارد. شيب تندي كه شايد خيلي از تازه واردها را از همان ابتدا نااميد كند! اما نگران نباشيد اين شيب تند چندان ماندگار نيست. حدود 300-200 متر بالاتر به مجتمع پذيرايي دارآباد (كافه آقا فرامرز) كه برسيد باقي مسير شيب چنداني ندارد. در كل مسير دره دارآباد در بين مسيرهاي كوهنوردي شمال تهران از شيب كمتري برخوردار است.

در مجاورت کافه آب آشامیدنی از طریق شیر‌های آب در دسترس است.

381 دره دارآباد

382 دره دارآباد

383 دره دارآباد

384 دره دارآباد

بوستان ساحلی دارآباد حدود 36 هزار متر مربع وسعت دارد. این بوستان از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده، است. بخش شرقی بوستان با مساحت 23500 متر در سال 1371 به بهره برداری رسید و ساحل غربی رودخانه به مساحت 13هزار متر در سال 1389 به این مجموعه اضافه شده است.

سیمای عمومی و ساختار محیط
مهمترین ویژگی بوستان ساحلی دارآباد وجود رودخانه دارآباد در میانه‌ی آن است. بستر سازی و احداث دیوارهای سنگی، عبور این رودخانه از دل بوستان را چشم نواز‌تر کرده است. علاوه بر این بوستان که در ارتفاعی پایین‌تر از خیابان‌های اطرافش واقع است، حالت حضور در دره را به بازدید کننده القا می‌کند. ورودی‌ها و خروجی‌های پر شیبی که در دیواره‌های سنگچین شده اطراف بوستان احداث شده نیز این حس را تقویت می‌کنند.

امکانات رفاهی

مسیر رودخانه و ساحل احیاء و ایمن سازی اطراف آن، آلاچیق‌های مناسب، زمین چمن مصنوعی، وسایل ورزشی، محوطه سازی جذاب، مسیرهای سنگفرش شیب دار، آبنما، جوی سنگی پله کانی و فواره از عناصر تشکیل دهنده این بوستان می‌باشند. علاوه بر این، سرای محله دارآباد، خانه سلامت، دارالقرآن کریم، نمازخانه، کتابخانه‌ی عمومی و پر مراجعه، اتاق کودک و زمین بازی کودک از امکانات موجود در این بوستان می‌باشند.

ریشه جذابیت

مسیرهای سنگفرش، محوطه سازی‌ها، آلاچیق‌ها و از همه زیباتر پل فلزی بزرگی که بر روی رودخانه دارآباد احداث شده و با قوسی هلالی دو سوی رودخانه را به هم متصل می‌کند چشم‌انداز مطبوعی را به وجود آورده است. علاوه بر اینها در ورودی بوستان، با الهام از معماری سنتی ایران، نمادی از قوس تخم مرغی احداث شده است. این نوع قوس، از شاهکارهای معماری ایران در طراحی تاق، گنبد و نما به شمار می‌رود. فضای سبز بوستان نسبت به سطح سنگفرش و محوطه سازی‌ها سهم کمتری را به خود اختصاص می‌دهد، با این حال، تعداد زیادی درختان قدیمی چنار، افرا، بید، گردو و… در این بوستان دیده می‌شود.

زمان مناسب بازدید

فصل بهار همزمان با آب شدن برف‌ها و خروش رودخانه فرصت خوبی برای بهره گیری از تمام زیبایی‌های این بوستان است. به دلیل کمبود سطح سایه انداز درختی شاید ساعات آفتابی روزهای تابستان زمان مناسبی برای بازدید نباشد.

راه های دسترسی

این بوستان که در خیابان هاشمی (شمال بیمارستان 505 ارتش) واقع شده، از میدان شهید باهنر (نیاوران) و انتهای خیابان پورابتهاج (دارآباد) و همچنین از بلوار ارتش، خیابان شهید علیرضا مژدی (اوشان)، خیابان هاشمی قابل دسترس می‌باشد.

جای پارک

خیابان‌های اطراف این بوستان عرض کمی‌داشته و در حال حاضر به دلیل احداث ساختمان‌های بلند مرتبه در این منطقه، کمبود پارکینگ بیشتر به چشم می‌خورد. یکی از گزینه‌های مطرح برای گردشگران، پارک اتومبیل در حاشیه خیابان پورابتهاج و طی بقیه مسیر به صورت پیاده است.

دسترسی با وسایل حمل و نقل عمومی

اتوبوس: در پایانه تجریش سوار اتوبوس “خط تجریش – دارآباد”- شده و در ایستگاه پایانی و یا ایستگاه پله پیاده شوید. کمی پیاده روی به مقصد می‌رسید.
تاکسی: در میدان قدس سوار ماشین‌های “خط تجریش – نیاوران – دارآباد” شده و با پیاده شدن در انتهای مسیر و بعد از کمی پیاده روی به مقصد می‌رسید.

همجواری های پیاده

رود دره دارآباد، موزه طبیعت و حیات وحش ایران – دارآباد، كاخ مظفري دارآباد

 

امیدواریم از مطالعه این مطلب در سایت سفرنامه لذت برده باشید و نظر خود را در خصوص این مطلب بیان فرمایید.

باتشکر

منبع : سایت سفرنامه

همچنین ببینید

خیابان سی تیر

خیابان سی تیر تهران

خیابان سی تیر تهران خیابان سی تیر که با عنوان گذر ادیان هم شناخته می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *