راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی

آشنایی اجمالی:

آلاچاتی، پیش‌تر آگریلیا نام داشت؛ در قرن ۱۴ میلادی، بنای این شهر عثمانی پایه گذاشته شد و از قرن ۱۷، یونانی‌های مسلمان در آن سکونت گزیدند. این دهکده تا دهۀ ۱۹۹۰ به فراموشی سپرده شده بود تا سرانجام روشنفکران صلح‌دوست ترکیه به آن علاقه‌مند شدند. از سال ۲۰۰۰ میلادی مسافرت به آلاچاتی محبوب و پای بسیاری از گردشگران به آن گشوده شد. موقعیت جغرافیایی، آن را به محل مناسبی برای موج‌سواری تبدیل نموده و به همین منظور در کنار ساحل، چندین کلاس‌ آموزشی موج‌سواری برپاست. خانه‌های سنگی، کوچه‌های سنگفرش و در و پنجره‌های رنگین خانه‌ها که با گل‌ و گیاه تزئین شده، بزرگ‌ترین جاذبۀ گردشگری آن محسوب می‌شوند. خانه‌های سبک یونانی در محلۀ قدیمی، بیش از صد سال قدمت دارند. از سال ۲۰۰۵ که آلاچاتی به عنوان یک سایت تاریخی ثبت گردید، از خانه‌های قدیمی به خوبی محافظت شده و بناهای جدید هماهنگ با نمای دهکده ساخته می‌شوند. در محله قدیمی‌ خبری از ماشین نیست و همه با پای پیاده تردد می‌کنند؛ و کسانی که به اقتضای کارشان عجله دارند (مثل پستچی‌ها یا نوجوانان محصل) با موتور وسپا در رفت و آمدند.  قدمت آسیاب‌های بادی آلاچاتی به قرن ۱۹ میلادی بازمی‌گردد. از کنار آسیاب‌های نمای خوبی از شهر پیداست. کمی دورتر، ردیفی از توربین‌های بادی نیز در همسایگی دهکده به زیبایی منظره می‌افزایند. «مِهمِت کولوم» نویسنده ترک، رمان دوم خود را با الهام از این دهکده نگاشته است.

 

برای رسیدن به آلاچاتی:

از ایستگاه اتوبوس شهر ازمیر، باید سوار اتوبوس‌های چشمه بشوید. حدود یک ساعت و نیم طول می‌کشد تا به آلاچاتی برسید. اگر در شهر چشمه اقامت کنید با مینی‌بوس‌های ترکی که «دولموش» خوانده می‌شوند، می‌توانید به آنجا رفت و آمد کنید. در فصول پرگردشگر، از فرودگاه ازمیر نیز هر ساعت، اتوبوس‌هایی به مقصد چشمه و آلاچاتی حرکت می‌کنند.

اقامت:

بسیاری از گردشگران به جای اقامت در آلاچاتی، میهمان هتل‌های چشمه می‌شوند و فقط در روز برای گردش به آن می‌آیند؛ توصیه من اما، ماندن در یکی از ده‌ها میهمان‌خانه و هتل سنتی آلاچاتی است که چشم به راه گردشگران هستند. هر اقامتگاه هرچقدر هم کوچک، یک استخر زیبا در کنج حیاط دارد همراه با میز و صندلی‌هایی که جان می‌دهند برای مزمزه کردن طعم یک چای خوش‌عطر بعد از پیاده‌گر‌دی‌های دلچسب در دل کوچه پس کوچه‌ها… تزئینات زیبای اتاق‌ها و صبحانه‌های اشتهابرانگیز هم، لذت ماندن در این دهکده را بر ذهن حک می‌کنند.

خوراک محلی:

پیده (پیتزای ترکی)، کومرو (ساندویچ ترکی) و انواع ماهی، غذاهایی هستند که باید حتماً امتحان‌شان کنید. تعداد نامتناهی رستوران‌ کوچک و دنج در کوچه‌های محلۀ قدیمی وجود دارد. فرق چندانی ندارد کدام یک را انتخاب کنید. غذاهای دریایی تازه صید شده، بهترین انتخاب هستند. امتحان بستنی‌های رنگارنگ هم خالی از لطف نیست؛ به خصوص اگر در فصل گرم آنجا میهمان باشید؛ در ورودی دهکده و در نزدیکی ایستگاه اتوبوس یک دکه قرار دارد که طعم بی‌نظیر بستنی سرخ‌کرده‌اش را در هیچ کجا نمی‌توان یافت.

دو مقصد متفاوت با یک بلیت:

فاصله آلاچاتی تا شهر چشمه، ۱۵ کیلومتر است. از صبح تا شب دولموش‌ها در این مسیر تردد می‌کنند. دیدن چشمه، تجربۀ متفاوتی است. اینجا برخلاف آلاچاتی که فاصلۀ کمی تا ساحل دارد، به خود دریا تکیه زده است و مردم با خودروهای شخصی حمل و نقل می‌کنند. به ساحل که برسید، آبی زلال دریا می‌افتد سمت چپ خیابان زیبایی که جابه‌جا نیمکت برای نشستن دارد و سمت راست آن مملو از رستوران‌هایی است که به خاطر چشم‌انداز زیبای‌شان، به نسبت دیگر جاها، قیمت‌های گران‌تری دارند. پرتو زنده خورشید با نسیمی که از سمت دریا می‌اید مخلوط می‌شود و عابران را به لمس دنیایی پر از  آرامش دعوت می‌کند. هرچه سکوت و خلوتی کوچه‌های آلاچاتی هیجان‌برانگیز است، اینجا در رفت و آمد مردم شهر و گردشگران هم آرامش جاری‌ست. چشمه، با همۀ تفاوتی که با رقیب خوش آب و رنگش دارد، در هر قدم چیزی برای غافلگیر کردن در چنته دارد؛ یا بازی نور و سایه روی  شیب کوچه‌های باریک جذب‌تان می‌کنند یا گربه‌های بی‌شمار چاق و  زیباروی شهر…

قلعه چشمه:

قلعه در سال ۱۵۰۸ میلادی ساخته و توسط «سلطان بایزید» مرمت شده است. کارایی قلعه جهت دفاع از حملۀ دزدان دریایی بوده و اکنون دو موزه در آن برپاست. یکی از موزه‌ها، به آثار تاریخی کشف شده از شهر باستانی (Erythrai) تعلق دارد و دیگری، به حوادث جنگ ترکیه و روسیه می‌پردازد. باروی قلعه که به خوبی حفظ گردیده، با شش برج و خندق در اطراف احاطه شده و چشم‌انداز فوق‌العاده‌ای از شهر را فراهم می‌سازد. قلعه توسط مجسمه‌ای از قاضی حسن پاشا ـ از فرماندهان نیروی دریایی چشمه ـ حراست می‌شود.

موقع غروب هرکجا که باشید باید به اسکله بازگردید؛ نور کمرنگ آفتاب روی قایق‌ها تماشایی است. قلعه هم در نور غروب جلوۀ خوبی دارد. قبل از بازگشتن به آلاچاتی می‌توانید شام را در یکی از رستوران‌های اطراف بخورید که با دونر، پیده، اسکندرکباب و انواع و اقسام غذاهای ترکی به شما حق انتخاب بسیاری می‌دهند.

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
ر
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

 

 ******

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

راهنمای سفر به آلاچاتی
راهنمای سفر به آلاچاتی

 

نوشته شده توسط : وبلاگ کوله پشتی نارنجی

همچنین ببینید

سفرنامه هند

سفر معنوی هندوستان

سفر معنوی هندوستان     قسمت اول (سفر به درون یا بیرون!) تا جایی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *