خانه / سفرنامه / سفرنامه مادرید قسمت اول

سفرنامه مادرید قسمت اول

سفرنامه مادرید

قسمت اول

اسپانیا-مادرید

بالاخره ما پا به خاک جادویی اسپانیا گذاشتیم.پا در خاکی پر از تاریخ و فرهنگ و جنگ و هنر و  فوتبال!اسپانیا سالها در رویای من بود و این بهار رویایم به تحقق پیوست. روز اول راه افتادیم گشتی در شهر بزنیم.گشتی نیمروزی و عبور از میدانها و خیابانهای باشکوه مادرید-دیدار از ساختمانهای کهن و آشنایی با مردم اسپانیایی زبان.دیدن زیباییهای شهری باشکوه که همین جا اعلام میکنم نامبر وان!!! سفر من شد.

در ادامه با سفرنامه مادرید اسپانیا به نویسندگی سمیرا منفرد با نگارشی خوب از سایت سفرنامه همراه باشید.

اسپانیاییها قومی ۳۵۰۰ ساله اند که ظاهرا باسکها نخستین ساکنان بودند.بعد از آنها ایبریها و سلتها آمدند و همه با هم ترکیب گشتند. در قرن ۱۱ قبل از میلاد امپراطوری روم بر این سرزمین حاکم شد سالها بعد با سقوط انها مسیحیت دز این کشور رواج یافت .تا اینکه در سال ۷۱۱ میلادی اعراب مسلمان از شمال آفریقا به اینجا هجوم آورده و تاریخ اسلامی اسپانیا را پایریزی کردند.مسلمانان تا قرن ۱۰ میلادی باقی ماندند و اندلس را ساختند و در فرهنگ و هنر تاثیر زیادی بر این سرزمین گذاشتند.در سال ۱۴۹۲ بود که اسپانیای واحد شکل گرفت و مسلمانان کاملا از اینجا رانده شدند.از سال ۱۹۳۶ تا ۳۹ اسپانیا دچار جنگهای داخلی شد تا اینکه فرانکوی فاشیست توانست حکومت را در دست بگیرد و تا سالها کشوری خفه و یخ زده و دیکتاتوری را اداره کند.در ۱۹۷۵ او در گذشت و خوان کارلوس از خاندان سلطنتی بوربونها به پادشاهی رسید و اسپانیا به دموکراسی. اما متاسفانه هنوز اختلافات قومی-قبیله ای بین اقوام داخلی اسپانیا (باسکها گروه مقاومت ضد فاشیستی-کاتالونیاییها گروه زمین آزاد-گالیسها جنبش ناسیونالسیتی)وجود دارد و گاهی خطر تجزیه طلبی کشور را تهدید میکند .گرچه تمام تلاش دولت در این سالها بر آن بوده که این اختلافات را از بین برده و اتحادی بین مردم اسپانیا فراهم آورد.

و اما مادرید پایتخت باشکوه اسپانیا که در کنار رودخانه مانزانارس یکی از زیباترین پایتختهای اروپایی است.شهری حدود ۸۰۰۰ کیلومتر مربع با آب و هوای مدیترانه ای و با جمعیت ۴ میلیون نفر که مرکز اقتصاد-فرهنگ-هنر-ورزش و سیاست این کشور است.

خیابان “پرادو” بلندترین و قشنگترین خیابان مادرید است که عموم جاهای دیدنی را میتوانید حول و حوش همین خیابان بیابیدو گشت ما هم از همینجا آغاز میشود.

در سال ۱۸۰۸ ناپلئون بناپارت توانست شاه اسپانیا را وادار به استعفا کرده و برادرش ژوزف بناپارت را بر تخت شاهی اسپانیا نشاند.تا سال ۱۸۱۲ که مردم شورش کردند و ژورف را بیرون راندند.این هرم دراز در آن سالها به افتخار پیروزی ناپلئون در اینجا بنا شد.

به سمت Down town پیش میرویم.مادرید شهر مجسمه هاست در هر گوشه و کناری اثری از دست هنرمندی چیره دست دیده میشود که به سنگها طرحی نقشی  داده. میادین شهر هریک زیباتر از دیگریند.مجسمه آپولو در وسط یکی از میادین دیده میشود.

مجسمه خدای حاصلخیزی که در دستش کلیدهای شهر را به صورت سمبلیک گرفته است.

انگار وارد موزه ای شده ایم.موزه ای سرباز که میتوان روزها و روزها در آن راه رفت و لذت برد از اینهمه سلیقه و ظرافت در معماری شهر.مادرید شهر کهنی است که تمیزی و نظم خاصی دارد.مردمانش بسیار مودب و پاکیزه و آراسته اند.میتوان اخلاق و فرهنگ را در آنجا به وضوح دید.خیابان بندیهای پهن و نظام ترافیکی بینقصی دارد.ادارت مرکزی و اکثر شرکتهای مهم اسپانیا هم در اینجاست.

اینجا پارک بوین رتیرو است(Buen retiro) با وسعت حدود ۱۴۰۰۰۰ هکتار! از پارکهای بزرگ و معروف مادرید به حساب میاید.این پارک در سال ۱۶۲۳ و در زمان حکومت فیلیپ چهارم ساخته شد.در ابتدا این مجموعه زیبا تنها برای خاندان سلطنتی بود اما بعدها در آن به روی عموم باز شد و عنوان یک پارک تفریحی را به خود گرفت. داخل پارک یک دریاچه مصنوعی و راهروی طویلی از مجسمه ها قرار دارد که لابلای گونه های مختلف گیاهی و درختان سربه فلک کشیده و کهن جای مناسبی است برای پیاده روی.

این ساختمان بسیار زیبا و باشکوه که باسنگهای سفید مرمر و بین سالهای ۱۹۰۴ تا ۱۹۱۷ ساخته شده ساختمان شهرداری مادرید است که palacio De Comunicacions نامیده میشود و امروزه افراد عالی رتبه شورای شهر در آن کار میکنند.

و بالاخره puerta del alcala یکی از سمبلهای شهر مادرید که در دوره چارلز سوم ساخته شد و یکی از دروازه های قدیمی شهر مادرید محسوب مبشود.این طاق زیبا مجموعه باشکوهی از تعادل و شکوه است.بنایی از سنگ گرانیت خاکستری  با ۱۹٫۵ متر ارتفاع. این آرک ۵ مدخل ورودی دارد و بالای آن با چند مجسمه سنگی آرایش شده است.

*مادرید را با من بمانید که زیبایی به نهایت دارد…تا بعد!

امیدواریم از مطالعه این مطلب در سایت سفرنامه لذت برده باشید و نظر خود را در خصوص این مطلب بیان فرمایید.

باتشکر

٢/١/٩٠

 

منبع:وبلاگ بیا تا برویم

همچنین ببینید

سفرنامه هند

سفر معنوی هندوستان

سفر معنوی هندوستان     قسمت اول (سفر به درون یا بیرون!) تا جایی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *