خانه / ترین ها / دیدنی ها / نفیس ترین و شگفت انگیز ترین مساجد در سراسر جهان

نفیس ترین و شگفت انگیز ترین مساجد در سراسر جهان

نفیس ترین مساجد در سراسر جهان
تقریباً یک چهارم از جمعیت جهان را مسلمانان در برمی گیرند. می توان از مسجد به عنوان محل عبادت و نماز مسلمانان نام برد، ساختارهایی خیره کننده و باشکوه که لباسی از سنگ های درخشان مرمر، برج های مرتفع و گنبدهایی شگفت انگیز را به تن دارند. سالن های این مساجد توسط فرش های ایرانی نفیس و لوسترهای باشکوه و پرزرق و برق مزین شده اند. در طول ماه مبارک رمضان این مکان های مقدس در سراسر جهان میزبان رویدادها، مراسم و کلاس هایی آموزشی خواهند بود.
تعدادی از مساجد موجود در دنیا از نظر تاریخی و ساختار معماری مانند مسجد شیخ زاید در ابوظبی بسیار پر اهمیت هستند. در آن زمان پیروان حضرت محمد در خانه ایشان جهت بهره مندی از موعظه ها و راهنمایی هایشان گرد هم می آمدند به همین دلیل از خانه گرانقدر ایشان به عنوان اولین مساجد جهان اسلام یاد می شود، خانه ای واقع در شهر مدینه و کشور عربستان.
از آن زمان به بعد با گسترش اسلام در سرزمین های شرق میانه مساجدی نیز در سراسر جهان بنا شدند. می توان از مکان و دوران ساخت این مساجد به عنوان انعکاسی از نمایش طرح ها و سبک های مختلف در دوران متعدد نام برد. در طراحی ساخت مساجد حتماً باید ارکان و مکان هایی مانند محل وضو، محراب، مناره، گنبد و نمازخانه در نظر گرفته شود. مناره یا برج ها پنج بار در طول روز مسلمانان را به نماز فرا می خوانند. گنبدها نیز ساختاری دایره ای شکل هستند که در مرکز مسجد مانند الماسی می درخشند.
در تمام سرزمین های دنیا از تیمبوکتو (Timbuktu) تا واشنگتن دی سی این ساختارهای اعجاب انگیز یافت می شود، ساختارهایی مقدس که می توان از آنها به عنوان نمادی برای نمایش و تفسیر تاریخ، فرهنگ و مذهب آن نقطه نام برد. در این مقاله تعدادی از شگفت انگیزترین مساجد دنیا معرفی می شود، مساجدی در اقصی نقاط جهان که بازدید از آنها نفس را در سینه تان حبس خواهد کرد.
مسجد سلطان احمد  (Sultan Ahmed Mosque)
این شاهکار معماری در اوایل قرن هفدهم در استانبول ساخته شده و به دلیل استفاده از کاشی های آبی رنگ در طراحی و تزئین فضای داخلیش به نام مسجد آبی نیز مشهور است.
مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) (Sultan Ahmed Mosque)
مسجد نصیرالملک (NASIR AL MOLK MOSQUE)
به عنوان یکی از خاص ترین مساجد دنیا نام برد، مسجدی زیبا با طراحی هنرمندانه به کمک پنجره های شیشه ای رنگارنگ و مزین شده با فرش نفیس ایرانی. انعکاس نورهای رنگی بر فرش های شگفت انگیز این مسجد خالق تصویری جادویی می باشد. مسجد، نصیر الملک در شهر زیبای شیراز قرار دارد.
مسجد نصیرالملک (NASIR AL MOLK MOSQUE)
مسجد استقلال (ISTIQLAL MOSQUE)
در اواخر قرن بیستم در جاکارتای اندونزی بنا شد. مسجدی نفیس که طراحی مناره و گنبد آن به کمک هنرمندان پیشرو یا آوانگارد به سبک عربی با احترام به جمعیت مسلمان محلی انجام شده است. در حالیکه معمولاً مساجد جاوه ای شامل سبک یک لایه سقف سه گانه می باشند.
مسجد استقلال (ISTIQLAL MOSQUE)
مسجد جامع  هندوستان (JAMA MASJID MOSQUE)
با هدف ادای احترام به امپراطوری مغول و با الهام از سبک معماری ایرانی بنا شد. مسجدی فوق العاده با نمایی متشکل از سنگ های ماسه ای قرمز و سنگ های مرمر.
مسجد جامع (JAMA MASJID MOSQUE)
مسجد شیخ زاید (SHAIKH ZAYED GRAND MOSQUE)
این مسجد عظیم در ابوظبی با ظرفیت بیش از ۴۰ هزار نمازگزار در حیاط و سالن نمازش یکی از بزرگترین مساجد جهان به شمار می آید. مسجدی شگفت انگیز که با بزرگترین فرش ایرانی و نفیس ترین لوسترهای کریستال آلمانی مزین شده است.
مسجد شیخ زاید (SHAIKH ZAYED GRAND MOSQUE)
مسجد سلطان حسن (SULTAN HASSAN MOSQUE)
می توان از این مکان به عنوان یک الگوی کهن برای کارشناسان و محققین فلسفه اسلامی در تمام زمینه ها نام برد، مسجدی خیره کننده در شهر قاهره که قدمت آن تقریباً به ۳۰۰ سال پیش بازمی گردد. در طی این سال ها از مسجد سلطان حسن به عنوان مدرسه نیز استفاده می شود.
مسجد سلطان حسن (SULTAN HASSAN MOSQUE)
 مسجد شاه یا امام (SHAH MOSQUE)
یکی از مشهورترین ویژگی های این مکان قدمت دیرینه آن است، قدمتی کهن که به حدود ۴۰۰ سال پیش باز می گردد. می توان از این مکان که در اصفهان قرار دارد به عنوان نماینده هنر و معماری هزار ساله اسلامی نام برد.
مسجد شاه یا امام (SHAH MOSQUE)
نِگارا یا مسجد ملی مالزی (NATIONAL MOSQUE OF MALAYSIA)
نگارا یا مسجد ملی مالزی در پایتخت کوآلالامپور قرار گرفته است. از ویژگی های برحسته این مکان می توان به سقف آن که در اواخر قرن بیستم ساخته شد، اشاره کرد. سقفی شگفت انگیز که طراحی آن با الهام از تصویر یک چتر باز انجام شده است.
مسجد نِگارا یا مسجد ملی مالزی (NATIONAL MOSQUE OF MALAYSIA)
مسجد شهر دانشگاهی قطر (EDUCATION CITY MOSQUE)
در شهر دوحه در پایتخت قطر قرار گرفته، مسجدی خیره کننده که بر روی پنج ستون استوار است. پنج ستونی که با الهام از پنج رکن اصلی اسلام یعنی شهادت (دانش)، صلات (نماز)، زکات (صدقه)، روزه (سیام) و حج طراحی شده است. در فضای داخلی این مسجد حکاکی آیات قرآنی با ظرافتی خیره کننده به چشم می خورد.
مسجد شهر دانشگاهی قطر (EDUCATION CITY MOSQUE)
مسجد حسن دوم (HASSAN II MOSQUE)
مناره هایی مرتفع با ارتفاع ۲۱۳ متری مرتفع ترین مسجد دنیاست. مسجدی که می توان از آن به عنوان نماد کازابلانکا نام برد، شاخصه ای معروف و مشهور مانند ساختمان امپایر استیت برای نیویورک.
مسجد حسن دوم (HASSAN II MOSQUE)
مسجد ابن طوطون (IBN TULUN MOSQUE)
می توان از این مکان به عنوان یکی از بهترین مساجد محافظت شده در مصر نام برد، مسجدی باشکوه با آجرهای قرمز که در سال ۸۷۶ به دستور فرماندار ترکی سوریه و مصر در قاهره ساخته شد.
مسجد ابن طوطون (IBN TULUN MOSQUE)
مسجد سلیمانیه (SÜLEYMANIYE MOSQUE)
مانند دیگر مساجد استانبول با الهام از سبک معماری یکی از اصلی ترین جاذبه های شهر یعنی ایاصوفیه ساخته شده است.
مسجد سلیمانیه (SÜLEYMANIYE MOSQUE)
مرکز اسلامی واشنگتن (ISLAMIC CENTER IN WASHINGTON D.C)
می توان از مرکز اسلامی واشنگن به عنوان نماینده ای برای نمایش آمیخته ای از سبک متنوع فرهنگی و تاریخی سرزمین های مختلف به ویژهایران، مصر و ترکیه نام برد.
مرکز اسلامی واشنگتن (ISLAMIC CENTER IN WASHINGTON D.C)
مسجد شاه فیصل (SHAH FAISAL MOSQUE)
در اواخر دهه ۱۹۷۰ در اسلام آباد بنا شد. مسجدی مدرن برای اهل سنت و مکانی مناسب برای انجام مراسم دینی تمام فرقه های دین اسلام در دنیا.
مسجد شاه فیصل (SHAH FAISAL MOSQUE)
مسجد جامع قیروان (GREAT MOSQUE IN KAIROUAN)
می توان از شهر تاریخی قیروان به عنوان اولین شهرستان اسلامی در شمال آفریقا و یکی از چهار شهر مقدس برای مسلمین نام برد. فرآیند تکمیل این مسجد به لطف این مکان جامع قیروان انجام شد، ساختاری خیره کننده در تونس و مثالی بی نظیر از سبک معماری خانه حضرت محمد در مدینه و اولین مسجد دنیای اسلام.
مسجد جامع قیروان (GREAT MOSQUE IN KAIROUAN)
منبع: nationalgeographic

همچنین ببینید

روستای مصر

روستای مصر روستای مصر در 45 کیلومتری شرق شهرستان جندق و در 30 کیلومتری شمال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *