جاذبه های گردشگری شهر مکناس در مراکش
بسیاری از افراد به شهر مکناس (Meknes) می روند تا یکی از مشهورترین و متفاوت ترین جاذبه های کشور مراکش را ببینند. ولیلی (Volubilis ) که یکی از سازه های رومی موجود در این شهر است به شهرت شهر مکناس افزوده است و یکی از اصلی ترین دلایل سفر گردشگران به این شهر می باشد. مکناس ششمین شهر پرجمعیت مراکش است که جاذبه های دیدنی آن نیز کمتر از سایر شهرهای مراکش نیست. با لست سکند همراه باشید تا با جاذبه های گردشگری شهر مکناس در مراکش بیشتر آشنا شوید.
ویرانه هایی رومی وشهر باستانی ولیلی ، اصلی ترین جاذبه شهر مکناس هستند. این سازه های رومی ، مشهورترین آثار به سبک رومی در مراکش هستند و در میان ساختمان های باستانی با معماری مراکشی که در شهرهای دیگر مراکش می بینید کاملا چهره ای جدید را در مکناس به نمایش می گذارند. ولیلی به روی یک تپه ساخته شده است و در سطحی پایین تر از آن حیاط آن قرار گرفته است که امروزه در کنار ستون ها و طراحی های موزاییکی باقی مانده از گذشته دیده می شوند. بسیاری از آثار یافت شده در این منطقه در موزه باستان شناسی رباط به نمایش گذاشته می شوند. قدمت ولیلی به قرن سوم پیش از میلاد باز می گردد.
مولای ادریس شهری قدیمی و مقدس در ۲۷ کیلومتری شمال مکناس است که به روی تپه های سنگی واقع شده است. این شهر خیلی کوچک و در هم فشرده ساخته شده است و خیابان های باریکی دارد که خود از جذابیت های آن به شمار می رود. کوههای اطراف این شهر نیز مکانی مناسب برای کوهنوردی و عکاسی هستند. مولای ادریس در مسیر شهر مکناس به ولیلی قرار گرفته است و می توان از هر دو در یک روز دیدن کرد.
باب المنصور دروازه اصلی بین شهرقدیمی (مدینه) مکناس و منطقه ایست که به آن شهر شاهنشاهی گفته می شود.این دروازه از ایمنی بالایی برخوردار است و چهره ای دیدنی نیز دارد ، بسیاری آن را بهترین نمونه در بین دروازه های آفریقای شمالی می دانند.ساخت این دروازه در سال ۱۷۳۲ به اتمام رسید و دیواره های آن با ظرافت و دقت خاصی طراحی شده اند. امروزه این دروازه باز یا بسته نمی شود و ورود و خروج به مدینه شهر مکناس از دروازه ای در کنار آن صورت می گیرد که یک ورودی کوچک تر است.
مولای اسماعیل کسیست که در قرن ۱۷ ، شهر مکناس را پایتخت امپراطوری خود اعلام کرد و مقبره وی در این آرامگاه قرار دارد. دیواره ها و حتی کفپوش های این آرامگاه بسیار زیبا و باشکوه طراحی شده اند و هنر و معماری زیبا و دقیق مذهبی مراکشی ها را نشان می دهد. فقط مسلمان ها می توانند به مسجد اصلی وارد شوند و برای این کار نیز حتما لباس مناسب باید به تن داشته باشند و کفش هایشان را از پا در بیاورند.
مکناس نیز همانند سایر شهرهای مراکش دارای یک مدینه است که به قسمت قدیمی باقی مانده از شهر گفته می شود. مدینه مکناسب نیز مملو از بازارهای دستفروش های محلی ست و بسیاری از علاقه مندان به خرید به بازار مدینه می روند تا لوازم دست ساز و سنتی را از محلی ها خریداری کنند. در مدینه علاوه بر فروشگاههای محلی یک مسجد نیز قرار دارد که مربوط به قرن ۱۲ است . مناره سبز رنگ آن به خوبی از مرکز مدینه مشخص است و علاقه مندان می توانند از این مسجد قدیمی که مسجد بزرگ یا Grand Mosque نام دارد دیدن کنند. این مسجد نیز در دوران سلطان مولای اسماعیل ساخته شده است.
مطنقه ای که به آن شهر شاهنشاهی مکناس گفته می شود جاییست که سازه های قدیمی مربوط به دوران سلطنت مولای اسماعیل در آن دیده می شود. ساختمان قدیمی سفارت خانه شهر نیز در این منطقه قرار دارد که امروزه بخش هایی از آن برای بازدید عموم باز هستند.آرامگاه مولای اسماعیل نیز در این قسمت از شهر واقع شده است و در کنار آن نیز می توان از کاخ مولای اسماعیل ، که مربوط به قرن ۱۷ است و به آن دارالکبیر گفته می شود ، بازدید کرد.
ساختمان این موزه در سال ۱۸۸۲ ساخته شد و زمانی محل سکونت یکی از خانواده های سلطنتی بود که در سال ۱۹۲۰ به موزه هنر مراکشی تبدیل شد. در این موزه می توان دکور های سنتی و طرح های چوبی رنگارنگ ، مجسمه های دست ساز و بسیاری دیگر از آثار هنری مربوط به قرن ۱۹ مراکش را دید.
این مدرسه زیبا در مکناس در گذشته مکانی برای آموزش های دینی بوده است. مدرسه ابو عنان در خیابان های سوق پنهان شده است و قدمت آن به قرن ۱۴ باز می گردد. این مدرسه به خوبی طی دوره های مختلف محافظت شده است و هیچ آسیبی ندیده است. علاوه بر طراحی های داخل مدرسه که شاید خیلی شبیه به مدارس شهرهای دیگر مراکش باشد ، بام هایی که با کاشی های سبز تزیین شده اند نیز بسیار چشمگیر و زیبا هستند. بازدیدکنندگان می توانن به پشت بام مدرسه بروند تا هم از این بام های زیبا دیدن کنند هم مدینه شهر را از بالای بام این مدرسه ببینند.
چطور به مکناس برویم ؟
در مکناس دو ایستگاه قطار وجود دارد که ایستگاه کوچکتر آن که در نقطه مرکزی تر و در شهر جدید (Ville Nouvelle ) قرار گرفته است El-Emir Abdelkader نام دارد ولی ایستگاه دیگر در نقطه شرقی تری در شهر مکناس قرار گرفته است. مکناس از طریق خط قطار به بسیاری از شهرهای اصلی مراکش متصل است. سفر با قطار به مکناس از شهرهای اصلی مراکش به شرح زیر است :
مراکش – ۶٫۵ ساعت
طنجه – ۳٫۵ ساعت
رباط – ۲٫۵ ساعت
کازابلانکا – ۳٫۵ ساعت
فاس – ۱ ساعت
اگر بخواهید با اتوبوس به این شهر بروید نیز ایستگاه اصلی اتوبوس شهر مکناس در غرب مدینه واقع شده است. اگر از مراکش می خواهید به مکناس بروید این را در نظر داشته باشید که شاید روی نقشه مسیر کوتاهتری را ببینید اما چون بخشی از این مسیر کوهستانی است در حقیقت مسیر طولانی تری را طی خواهید کرد.
در کنار ایستگاههای اتوبوس و همچنین قطاراین شهرها و همچنین مکناس نیز تاکسی ها برای رفت و برگشت به این شهر ایستاده اند. اما ایده آل ترین روش رفتن به شهر مکناس استفاده از قطار است.
منبع : Planetware
نوشته شده در لست سکند