حلوا خارک شیراز

حلوا خارک شیراز

حلوای خارک، که بدون شکر و شیرین افزودنی تهیه میشود یک حلوای مقوی و سالم و خوشمزه است که جنوبی ها بیشتر تهیه می کنند و کمی شبیه به سوهان قم می باشد

خارک شیراز 3
حلوا خارک شیراز

مواد لازم برای حلوای خارک به شرح زیر می باشد:

یک کیلو خارک چرخ شده، ۳۰۰ گرم رطب چرخ شده، ۳۰۰ گرم آرد برنج، یک استکان زعفران حل شده، ۱۵۰ گرم روغن، یک قاشق چای خوری پودر هل.
اما  خارک چیست؟ یک مرحله قبل از اینکه رطب تولید شود خارک بوجود می آید. میوه ای زرد رنگ و البته سفت از درخت خرما که شیرینی آن از رطب خیلی کمتر است. خارک طعم گس و تقریبا تلخی  شبیه به خرمالو نیز دارد. بعضی از انواع خرما دارای خارک خوشمزه تری هستند ;i برای نگهداری طولانی تر و افزایش کیفیت ، آن را طی یک فرآیندی خشک می کنند. خرمای نوع شاهانی از خارک خوش طعم و مناسبی برای اینکار برخوردار است که بیشتر در شهرتان جهرم استان فارس یافت می شود.
خارک شیراز 2
حلوا خارک شیراز

طرز تهیه حلوای خارک:

این شیرینی خوشمزه در چهار مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

برای شروع کار، خارک را شسته و پارچه نمداری را بر روی آن بیندازید. بعد چرخ‌گوشت را با کمی روغن چرب کرده و خارک را از آن رد کنید. آرد را نیز به همراه روغن مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ دهد. حواستان باشد چون آرد برنج خیلی سریع می‌سوزد.

۲– مرحله دوم:

در مرحله بعد، خارک چرخ شده را به همراه آرد کمی تفت دهید. البته تفت دادن خارک به خاطر سفت بودن آن مشکل به نظر می‌رسد. در حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مواد را بر روی اجاق به هم می‌زنیم تا کاملاٌ تفت خورده و آماده شود.

۳– مرحله سوم:

سپس، رطب‌های هسته گرفته‌شده را نیز اضافه کنید. در صورت خشک بودن رطب‌ها، یک‌سوم پیمانه آب را نیز به حلوا بیفزایید. سپس، مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و با پشت قاشق رطب‌ها را له کنید.

۴– مرحله چهارم:

بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه که حلوا به روغن افتاد، زعفران دم‌کرده به همراه یک‌سوم پیمانه مخلوط آب و هل را به حلوا اضافه کرده و مرتب آن را به هم بزنید. بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه، حلوا خارک خوشمزه آماده است. می‌توانید آن را قالب‌زده و یا در ظرفی ریخته و تزیین نمایید. نوش جان!

نکات مهم در پخت این شیرینی

۱– شستن و پهن کردن خارک بر روی پارچه نمدار کمک می‌کند تا خارک برای چرخ کردن نرمی لازم را داشته باشد.

۲– چرب کردن چرخ‌گوشت به جهت آسان‌تر چرخ شدن خارک است.

۳– حواستان باشد که آرد برنج خیلی سریع می‌سوزد.

۴– هم‌زدن مداوم حلوا باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.

۵– حلوا خارک به‌عنوان شیرینی سنتی این خطه بشمار می‌رود.

۶– خارک از مراحل اولیه رشد میوه خرما است. در این مرحله، خرما بافتی سفت داشته و کاملاٌ نارس و کال می‌باشد. طعم آن به گسی زده و رنگ زرد متمایل به نارنجی دارد.

۷– خارک نسبت به خرما کالری کمتری داشته و قند آن کمتر از خرما است.

خواص خارک

متخصصین تغذیه، ۸ فایده مهم را برای خارک ذکر کرده‌اند که به شرح زیر است:

۱– سرشار از مواد معدنی: خارک علاوه بر آنتی‌اکسیدان‌ها حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مختلفی است.

۲– سرشار از فیبر: فیبر موجود در خارک به جلوگیری از یبوست و کنترل سطح قند خون کمک می‌کند.

۳– آنتی‌اکسیدان‌های مختلف: خارک حاوی انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان اعم از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید والونیک است. این آنتی‌بیوتیک‌ها از بیماری‌های قلبی، آلزایمر، دیابت و سرطان محافظت می‌کنند.

۴– پیشگیری از آلزایمر خارک باعث کاهش التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک در سلول‌های مغزی می‌شود که از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

۵– تسهیل  کننده زایمان طبیعی: مصرف خارک زایمان طبیعی زنان باردار را تسهیل می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود در هفته‌های آخر بارداری این میوه زیاد مصرف شود.

۶– جایگزین شکر سفید: خارک جایگزین شکر سفید است؛ بنابراین توصیه می‌شود از آن به‌عنوان دسر استفاده کنید؛ زیرا سرشار از فیبر، مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است.

۷– تقویت سلامت استخوان‌ها: خارک می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کرده و آن‌ها را از هرگونه مشکل سلامتی محافظت کند.

۸– بافت سازی: خارک به دلیل آنکه حاوی ویتامین B۶ است در بازسازی سلول‌ها و ساخت بافت‌های موردنیاز نقش مهمی دارد.

امیدواریم از مطالعه این مطلب در سایت سفرنامه لذت برده باشید و نظر خود را در خصوص این مطلب بیان فرمایید.

باتشکر

منبع : سایت سفرنامه

حتما ببینید

کاشان 1 768x570 1

کلوچه کاشان

کلوچه کاشان کلوچه کاشان شیرینی منحصر بفردی است که از سه نسل پیش در کاشان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *