۱۰ – تالار اپرای سیدنی (Sydney Opera House)
با به اتمام رسیدن فرآیند ساخت، هزینه این پروژه به چیزی بالغ بر ۱۰۲ میلیون دلار استرالیایی رسیده بود. در انتها مراسم افتتاح رسمی این ساختمان در تاریخ بیستم اکتبر سال ۱۹۷۳ برگزار شد.
پُل روبسِن (Paul Robeson)، اولین شخصیتی بود که سال ۱۹۶۰ در تالار اپرای سیدنی به اجرای زنده پرداخت. اولین مراسم اپرا نیز در تاریخ بیست و هشتم سپتامبر سال ۱۹۷۳ توسط سرگئی پروکوفیف (Sergei Prokofiev) به نام جنگ و صلح (War and Peace) در این تالار برگزار گردید. سالیانه چیزی در حدود سی هزار رویداد در این مکان برگزار می شود و در این مدت نیز تعداد هشت میلیون بازدید کننده از آن دیدن می کنند.
۹ – برج ایفل (Eiffel Tower)
۸ – ساختمان امپایر استیت (Empire State Building)
ساختمان اِمپایِر استیت با قامت ۳۸۱ متری خود، سازه ای ۱۰۲ طبقه ای است که به نمایی از خط جدا کننده آسمان و چشم انداز شهر زیبای منهتن مزین شده است. این ساختمان توسط شخصی به نام ویلیام اِف لَمب (William F. Lamb) طراحی شده و فرآیند ساخت و تکمیل کردن آن در حدود یک سال و ۴۵ روز ادامه داشت. مراسم افتتاحیه این ساختمان به دست فرزند بزرگ شهردار وقت یعنی اسمیت (Governor Smith) انجام شد و سپس چراغ های آن به دست مدیرش یعنی هِربِرت هوِر (Herbert Hoover)، برای اولین بار از راه دور و از شهر واشنگتن روشن شد.
۷ – کلیسای نوتردام پاریس (Notre Dame de Paris)
۶ – کازا میلا (Casa Mila)
کازا میلا که با نام لا پدررا (La Pedrera) هم شناخته می شود، ساختمانی است که توسط معماری به نام آنتونیو گادی (Antoni Gaudí) در شهر بارسلونای کشور اسپانیا بنا شده است. وی این ساختمان را در مدت ۶ سال و از سال ۱۹۰۶ الی ۱۹۱۲ برای زوج بسیار ثروتمندی با نام های روزِر سِگمِن (Roser Segimon) و پِر میلا (Pere Milà) ساخت. این ساختمان فضایی به وسعت ۱۳۲۳ متر مربع را به ازای هر کدام از طبقه های خود تصرف کرده است.
سازه این بنا در زمان ساخته شدنش، به داشتن طراحی جسورانه و مدرن مورد نقدهای بسیاری قرار گرفته بود. این ساختمان منزل گاهی برای بسیاری از نوآوری های مرتبط با ساخت و ساز است که شامل مواردی مثل سنگ هایی دارای ویژگی حمایت از خود در قسمت های جلو و ستون ها هستند و نیز طبقاتی که فاقد نیاز به داشتن دیوار باربر و گاراژ زیرزمینی هستند می شود.
ساختار این بنا به طور کامل از سنگ های طبیعی به وجود آمده و نکته دیگر اینکه هیچگونه خطوط مستقیمی در آن به کار نرفته است. طراحی آن به گونه ای بوده تا برداشتن هر کدام از دیوارها، اثری بر روی مقاومت کل بنا نداشته باشد. امروزه از این ساختمان به مرکز فرماندهی فونداسیو کاتالونیا لا پِدرِرا (Fundació Catalunya-La Pedrera) تبدیل شده است. همچنین این ساختمان به عنوان یک مرکز فرهنگی برای برگزاری فعالیت های گوناگونی که تحت نظر این بنیاد انجام می شود مورد استفاده قرار می گیرد. سازمان یونسکو در سال ۱۹۸۴ این بنا را به لیست میراث جهانی خود اضافه نمود.
۵ – کلیسای جامع برازیلیا (Cathedral of Brasilia)
کلیسای جامع برزیلیا شاهکاری از هنر دینی مدرن در شهر برزیلیا واقع در کشور برزیل است. این بنا که توسط اسکار نیمایِر (Oscar Niemeyer) بنا شده، کلیسای جامع کاتولیک دوران روم (Roman Catholic) است که اکنون به عنوان جایگاهی برای قلمرو مذهبی اسقف اعظم برزیلیا (Archdiocese of Brasília) انجام وظیفه می کند. فرآیند ساخت این بنا از پانزدهم سپتامبر سال ۱۹۵۸ آغاز شد و بعد از چندین وقفه، در بیست و یکم آوریل ۱۹۶۰ به اتمام رسید. پس از چندین مورد تاخیر و به عقب انداختن، این کلیسا در تاریخ سی و یکم ماه مه سال ۱۹۷۰ رسماً توسط کاردینال دی یوجینیو سِیلز (Cardinal D. Eugenio Salles) افتتاح شد. در پانزدهم جولای سال ۱۹۹۰ نیز لقب یک اثر تاریخی و هنری ملی به آن داده شد. این کلیسا دارای ساختار هذلولی شکل و به شدت قابل توجهی است که از تعداد ۱۶ ستون بتونی به وجود آمده است و هر کدام از این ستون ها دارای وزن ۹۰ تنی هستند. برای ورود به کلیسا می بایست از یک تونل تاریک عبور کرد و با کمی جلوتر رفتن، وارد فضایی پر نور که سقف آن تماماً شیشه است شوید.
این کلیسا با داشتن طراحی خیره کننده اش، می تواند در لیست نمادین ترین ساختمان های جهان قرار بگیرد.
۴ – برج شارد لندن (The Shard)
برج شارد آسمان خراشی ۹۵ طبقه ای و ۳۰۹٫۶ متری واقع در شهر لندن از کشور انگلستان است. شروع ساخت برج شارد به سال ۲۰۰۹ باز می گردد و در سال ۲۰۱۲ نیز کار ساخت آن به پایان رسید. مراسم افتتاح آسمان خراش شارد با حضور نخست وزیر قطر به نام حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی (Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani) برگزار شد. پروژه ساخت این بنا کار دو شرکت اِستیت آو قطر (State of Qatar) و گروه سِلار پراپِرتی (Sellar Property Group) بود. رِنزو پیانو (Renzo Piano) وظیفه طراحی ساختمان شارد را بر عهده داشت و آن را به شکل مجسمه ای از منار مخروطی شکل که سر از رودخانه تیمز (River Thames) بر آورده طراحی کرده است. این ساختمان دارای تعداد ۱۱ هزار پنل شیشه ای و در مجموع ۵۶ هزار متر مربع نمای شیشه است. ایده بهره وری بالای انرژی در مصالح به کار رفته در ساخت این بنا در اولویت قرار داشت و حتی از مواد بازیافتنی در ساخت و ساز آن به کار برده شد. این ساختمان منزلی برای واحدهای مسکونی، هتل ها، دفاتر کاری و گالری های تماشایی است.
۲ – تاج محل (Taj Mahal)
۱ – خانه کعبه (The Kaaba)
کعبه مقدس ترین مکان زیارتی جهان برای پیروان دین اسلام است. این سازه مکعبی شکل در قلب مقدس ترین مسجد دین اسلام یعنی مسجد الحرام (Al-Masjid al-Haram) در شهر مکه از کشور عربستان سعودی واقع شده است. مسلمانان سرتاسر جهان به هنگام خواندن نماز، رو به جهت کعبه می ایستند. هر مسلمان در طول عمر خود به منظور انجام سفر حج، حداقل یک بار در زندگی اش از خانه کعبه بازدید می کند.
ساختار باشکوه مکعبی شکل این بنا به وسیله سنگ گرانیت کامل شده است. خانه کعبه حدوداً ۱۳٫۱ متر است و هر وجه آن ابعاد ۱۱٫۰۳ و ۱۲٫۸۶ متری دارد. برای کف پوش داخل خانه کعبه از سنگ مرمر و سنگ آهک استفاده شده است. خانه خدا در ابتدا به روی همه زائران باز بود اما به دلیل حجم بالای بازدید کنندگانی که وارد آن می شدند، محدودیت هایی برای ورود عموم به داخل آن وضع شد. اولین خانه کعبه دارای یک درب برای ورود و همچنین یک درب دیگر هم برای خروج داشت که پنجره ای بر بالای آن قرار داده شده بود. خانه کعبه فعلی فقط یک درب دارد و فاقد پنجره است.
۱۰ عنوان از نمادین ترین ساختمان های سرتاسر جهان:
۱ – خانه کعبه
۲ – تاج محل
۳ – برج خلیفه
۴ – برج شارد لندن
۵ – کلیسای جامع برازیلیا
۶ – کازا میلا
۷ – کلیسای نوتردام پاریس
۸ – ساختمان ِمپایِر استیت
۹ – برج ایفل
۱۰ – تالار اپرای سیدنی
منبع: www.wonderslist.com