روستای شیوند، بهشت گمشده خوزستان+ تصاویر
روستای شیوند در شمال شهرستان ایذه در استان خوزستان واقع شده است. این روستا از یک سو با رشته کوه های زاگرس و از سوی دیگر با سد و رودخانه کارون محاصره شده است. به دلیل اینکه این روستا در محاصره آب های سد کارون ۳ قرار گرفته است٬ برای رفت و آمد به آن از بارج و یا قایق های موتوری استفاده می شود. بارج ها این مسیر را ۱:۳۰ ساعت و قایق های موتوری نیم ساعته طی می کنند.
بعد از رسیدن به این منطقه بکر با استفاده از ماشین های اهالی روستا٬ از میان خانه های روستایی و باغ های متعدد انار٬ انگور٬ گردو٬ گیلاس٬ بادام و رودخانه زیبا عبور میکنید تا به پای کوه منگشت برسید. در این بخش حوضچه های پرورش ماهی قزل آلا قرار دارد که گردشگران می توانند با صرف ماهی های تازه کباب شده انرژی مضاعفی برای کوه نوردی و گردش در طبیعت بینظیر بگیرند.
روستای شیوند در منطقه حفاظت شده منگشت و شالو قرار دارد و با وجود اینکه هنوز تسهیلات و امکانات گردشگری خاصی برای گردشگران فراهم نشده است ولی به دلیل طبیعت بکر آن در فصول مختلف سال گردشگران مختلفی از شهرستان های استان خوزستان و استان های همجوار به این مکان بی نظیر سفر می کنند.
از جمله جاذبه های دیگر این روستا آبشار شیوند (بلندترین آبشار خوزستان) می باشد. ارتفاع این آبشار حدودا ۹۰ متر است که از دل کوه های منگشت سرازیر می شود. برای رسیدن به آبشار باید حدودا ۲ ساعت از جاده ای مال رو و سخت٬ کوه نوردی کرد. زیبایی این ابشار به حدی است که بعد از یک کوه نوردی سخت و نفس گیر با تماشای ابهت و قدرت برخورد آن با زمین خستگی را از تن هرببیننده ای خارج می کند.
علاوه بر تمامی این زیبایی ها٬ آثار باستانی متعددی در این روستا وجود دارد که گواه بر قدمت تاریخی آن می باشد. از جمله این آثار می توان به کاروانسرایی قدیمی از دوره صفوی، دو آسیاب، گورستان٬ قلعه ای مخروبه متعلق به هزاره های سوم و چهارم قبل از میلاد و همچنین کاروانسرای عباسی و امامزاده محمد، سیاه چال قدیمی که زمانی به عنوان زندان از آن استفاده می شده و ۲۵ متر عمق دارد ٬کتیبه های بردگاری و آثار نقش برجسته در هر طرف روستا اشاره کرد.
تصاویری که در زیر مشاهده می کنید تنها بخشی از زیبایی های و وصف نشدنی روستای شیوند است.