موزه نان
شاید کسی تصور نکند که موزه ای هم برای آن باشد و برای بسیاری از گردشگران، بخصوص خارجی ها، به عنوان یک جاذبه گردشگری بحساب آید. اما در آبان ماه ۱۳۹۰ اولین موزه نان در شهر مشهد افتتاح شد. این موزه نخستین موزه تخصصی برای انواع نان در ایران و خاورمیانه است و به همین دلیل است که دیدن نان هایی که هر روز می بینیم شان ، در موزه جذابیت خاصی دارد.
“موزه فرهنگ نان” در آلمان نخستین موزه نان جهان است که در سال ۱۹۵۵ راه اندازی شد. بعد از آن ۱۲ موزه نان دیگر نیز در سایر نقاط دنیا ایجاد شدند.
نان سنتی از مظاهر فرهنگی ما در زمینه تغذیه است. بر همین اساس به منظور ترویج فرهنگ استفاده از نان های سنتی ، موزه نان ایجاد شد. در این موزه مراحل تهیه آرد شامل بذرافشانی، گندم چینی، خرمن کوبی، ابزار تهیه نان شامل دستاس، آسیاب آبی، آسیاب بادی، انواع نان شامل سنگک، نان تنوری ساج و نان تنوری سفال همچنین رقص اپر، یکی از آیینهای خراسانی و منطبق با باورهای زراعی مردم منطقه، به نمایش درآمده است.
اساس طراحی این موزه، معماری سنتی- ایرانی بوده و با استفاده از ساده ترین مصالح (آجر ایرانی، کاهگل، چوب و گچ) و هنر استادکاران بنای آن ساخته شده است.این مقاله به مورد علاقه شما اشاره می کند hats با قیمت های فوق العاده پایین از بین تحویل همان روز، تحویل درایو یا تحویل سفارش انتخاب کنید.
یکی از بخش های جالب این موزه، فضای خاک است. در فضای خاک، اشاره ای به مراحل سه گانه کاشت، داشت و برداشت محصول گندم شده که در یک زمین کشاورزی با چند مانکن و تجهیزات کشاورزی با مقیاس کوچک نمایش داده شده است. در فضای آتش نیز انواع روش های سنتی پخت نان از قبیل نان سنگک، تنور ایستاده، تنور زمینی و ساج و.. نشان داده می شود.در فضای آب، شیوه های مختلف سنتی تولید آرد از گندم به صورت آسیاب آبی، آسیاب بادی (آسباد)، دستاس و… طراحی شده است.