دربند تهران
سلام دوستان
خیلی از شما عزیزان دربند تهران رو می شناسید و شاید بارها و بارها رفته باشید
به عنوان یک پیشنهاد برای آخر هفته شاید کلیشه ای باشه ولی هر وقت برید عالیه و انتخاب با خود شما عزیزان
یک شب زیبا در دربند در سایت سفرنامهیادم میاد روزی که در تابستان رفته بودیم در بند و یه دفعه با صدای سیل داره میاد ، سیل داره میاد و فرار کنید چی جوری پدرم من بغل کنان به سمت ماشین برد
و چی جوری از اون مهلکه فرار کردیم
سیل تجریش یا سیل دربند، روز یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۶۶ ساعت یک بعدازظهر، بر اثر بارش شدید باران و جاریشدن سیلاب شدید در درههایدربند و گلابدره، در شمال تهران رخ داد. بر اثر این سیل، حدود ۳۰۰ نفر کشته شدند و ۷۵۷ میلیارد ریال خسارت مالی وارد شد.[۱] این سیل پس از سیلاب سال ۱۳۸۰ رودخانه گرگانرود با ۴۰۰ کشته، دومین سیل پرتلفات ثبت شده ایران است.[۲]
در این روز با وجود گرمای هوا، رگبار و تگرگ شدیدی آغاز به باریدن کرد. شدت رگبار به گونهای بود که در مدت ۱۰۷ دقیقه ۲۸ میلیمتر بارش ثبت شد. در مدت کوتاهی سیلاب عظیمی از رودخانه گلابدره به حرکت درآمد و در مسیر خود سد ساختهشده توسط سپاه پاسداران را تخریب و صدها تن گلولای و سنگ را در مسیر رودخانه گلابدره و جعفرآباد به سمت میدان تجریش به حرکت درآورد.[۳]
در طول مسیر به خانهها و خودروها خسارت فراوان وارد کرد و به میدان تجریش رسید. در میدان تجریش بخشی از سیلاب به درون زیرگذر در حال ساخت وارد شد و بخشی دیگر به داخل تکیه بازار تجریش و راهروی بازار تجریش آسیب رساند. گل ولای به سمت بیمارستان شهدا از سمت شرق و ورودی خیابان مقصودبیگ و ولیعصر در سمت جنوب و غرب نیز پیشروی کرد.[۴]
برگرفته از ویکی پدیا
در ادامه با معرفی دربند تهران به نویسندگی مدیر سایت با نگارشی فوق حرفه ای اصلا یه چیز عجیبی از سایت سفرنامه همراه باشید.
داستان این مجسمه این هست :به گزارش خبرنگار بخش تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حدود ۵۰ سال است که مجسمهی سه متری نصب شده در دربند، نماد کوهنوردان ایرانی است. مجسمهای که بسیاری از کوهنوردان خاطراتشان از ورزش را با او به یاد میآورند و سالهاست که استوار، به تماشای رهگذران ایستاده است.
سابقه ساخت این مجسمه به سال ۱۳۳۷ برمیگردد. در این سال کوهنوردان باسابقهی کشور پیشنهادی را مبنی بر ساخت و نصب یک مجسمه با موضوع کوهنوردان ایرانی به فدراسیون کوهنوردی دادند. سرهنگ بیات که در آن سالها رییس فدراسیون کوهنوردی بود با این پیشنهاد موافقت کرد و با همکاری و حمایت مالی شهرداری تهران کار ساخت مجسمه آغاز شد.
سرهنگ بیات، امیر شاهقدمی را به عنوان مدل به استاد رضا لعلریاحی، مجسمهساز و استاد دانشکده هنرهای زیبا معرفی کرد. شاهقدمی حدود هشت ماه و روزی هفت ساعت نزد ریاحی میرفت و به شکلی که گفته شده بود، ژست میگرفت تا پیکر مجسمه تراشیده شود.
اولین بار در سال ۱۳۳۸ مدل گچی این مجسمه در میدان نصب شد، اما زمستان همان سال به دلیل بارندگی و یخزدگی، بخشهایی از مجسمه آسیب دید. در سال ۱۳۴۱ مدل سیمانی مجسمه ساخته و جایگزین مجسمه قبلی شد. بعدها به مجسمه رنگ مسی زده شد و سالهاست که در میدان دربند پابرجا و نماد کوهنوردان ایرانی است.
چند سال پس از نصب مجسمه در میدان دربند، در آبان ماه سال ۱۳۵۰ به پیشنهاد فدراسیون کوهنوردی ایران و موافقت انجمن شهر و شهرداری تهران، نام این میدان به میدان «کوهنوردان» تغییر کرد.
در مرداد ماه امسال و در پی مفقود شدن سه کوهنورد ایرانی در کوههای «برودپیک»، جمعی از مردم و سینماگران در میدان دربند و کنار یادمان کوهنوردان ایرانی جمع شدند و یاد آنها را گرامی داشتند. آنها با آوردن عکسهایی از آیدین بزرگی، مجتبی جراحی و پویا کیوان و گذاشتن شمع و گل در کنار این مجسمه، تاثر خود از این اتفاق را نشان دادند.
امیر شاهقدمی (معروف به شاهبابا) در سال ۱۳۰۹ در قوچان متولد شد. او سالها مربی کوهنوردی، چتربازی و اسکی بود. شاهقدمی در ۱۷ سالگی وارد ارتش شد. هنگامی که سرباز بود با درجه «گروهبانی» به دانشگاه نظامی مرکز آموزشگاه کوهستانی پیوست و ورزش کوهنوردی را از آنجا آغاز کرد. وقتی در ارتش خدمت میکرد و در دانشگاه نظامی بود، کوهنوردی را فرا گرفت و حدود ۱۵سال بعد هم چتربازی و اسکی را فراگرفت.
او در طول فعالیت ورزشی خود، افتخارات بسیاری را با فتح قلههای مختلف کسب کرد، اما آنچه که نام این کوهنورد ایرانی را سر زبانها انداخت همکاری او در عملیات نجات یک فروند هواپیمای آمریکایی سقوط کرده در قله زردکوه بود. این اتفاق در سال ۱۳۴۰ و در ارتفاع ۳۸۷۰ متری افتاد که نتیجه آن نجات افراد درون هواپیما بود.
شاهقدمی حادثه زردکوه را اینگونه شرح داده است:«هواپیمای آمریکایی به دلیل مه آلوده بودن هوا به قله زردکوه برخورد کرده و بدون آنکه آتش بگیرد واژگون میشود. این اتفاق در زمستان رخ داد و پیش از اینکه به ما مأموریتی داده شود، چتربازی از آلمان را برای نجات سرنشینان این هواپیما فرستادند. اما خود امدادگر آلمانی هم زمانیکه میخواهد فرود بیاید، چترش به صخره گیر میکند و آویزان در هوا میماند. سرانجام ارتش ایران به من و آقای نورایی دستور نجات آنها را داد.
ماموریت حدود یک هفته طول کشید. هنگام مأموریت در رسانهها شایعه شد که شاهقدمی فوت کرده است. پس از آنکه شاه متوجه شد زنده هستیم، ما را به کاخش دعوت کرد و از سوی رئیس جمهور وقت آمریکا (کندی) مدال لیاقت به ما اهدا شد. البته به جای اینکه از ما به صورت مالی تشکر کنند، فقط با یک مدال حلبی سروته قضیه را هم آوردند.»
این کوهنورد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ به دلیل کهولت سن درگذشت.
ابتدای دربند تله سیژ دربند قرا داره یعنی سمت چپ
بعد یه مقدار که میریم جلوتر می رسید به دنیایی از رنگ های چشم نواز
باور کنید میشه رفت دربند یه بلال توپ زد و پیاده روی کرد و برگشت حتما نباید غذا خورد
انصافا من که جرات نمی کنم از این ترشی جات و اینا بخورم چون آخرین بار یه کلیپ دیدم که همشون از رنگ های شیمیایی ساخته میشن و طبیعی نیستند
اما این شاه توت ها را اگر بهترین آزمایشگاه های امریکا هم ببرید تمام سرتیفیکیت های بهداشتی دریافت می کنه چون طبیعی طبیعی و رنگش خدادادی
آش در دربند
این خوش نویس عزیز که چند سالی هست با صدای آب رودخانه دربند و موسیقی طبیعت به زیبایی هر چه تمام تر نستعلیق می نویسد
این هم عمو فالی دربند که نمی دونم ولی از قدیم اینجا نشسته و همیشه سلامت باشه
جدیداً رستوران های دربند یک عالمه گل های شاخه بریده می گذارند جلوی ورودی رستوران هاشون که خیلی زیبا کرده محیط دربند
آفرین به اولین کسی که این ایده رو جا انداخت
دوستان دو تا رستوران خاص قدیمی و فوقالعاده باکلاس و باکیفیت در دربند وجود داره
یکی رستوران باغ بهشت دربند هست و به صورت پله پله ای و بسیار زیباست اما تخت و اینا نداره و به صورت نمیکت و صندلی
و یک دیگر هم رستوران باغ ایرانی دربند هست که اون هم خیلی شیک و با کلاس
یک شب زیبا در دربند در سایت سفرنامهخوب اونایی که علاقه به نشستن بر روی صندلی ندارند ادامه مسیر می دن تا اولین پیچ که میشه رستوران آرین
این رستوران به نسبت رستوران های تخت دار خوب هم به لحاظ کیفیت که متوسط و هم تمیزی اما قیمت هاش بالا هست
امیدواریم از مطالعه این مطلب در سایت سفرنامه لذت برده باشید و نظر خود را در خصوص این مطلب بیان فرمایید.
باتشکر
منبع : سایت سفرنامه