۱۰٫ هیچ ورزشکاری تا به حال از کشور عمان در المپیک مدالی کسب نکرده
۹٫ عمان قدیمی ترین دولت مستقل در جهان عرب
عمان در طول تاریخ خود، چندین بار توسط قدرت های بزرگ خارجی اشغال شده بود. نخستین کشوری که برای اشغال و استعمار عمان به این کشور حمله کرد پرتغال بود. این کشور در حدود ۱۴۳ سال یعنی بین سال های ۱۵۰۷ تا ۱۶۵۰، شهر مسقط (پایتخت فعلی کشور عمان) را به اشغال خود در آورده بود. البته بعدها امپراطوری عثمانی متجاوزان پرتغالی را از این کشور بیرون راندند و سپس قبایل محلی عمان، در سال ۱۷۴۱ حکومت را به دست گرفتند. به همین دلیل می توان آن را قدیمی ترین کشور مستقل در جهان عرب دانست. در قرن نوزدهم، بریتانیا تلاش های بسیاری برای ایجاد مستعمره در عمان انجام داد ولی در نهایت ناکام ماند و موفق نشد. اما در مقابل نیز، سلطان عمان مستعمراتی را در امتداد سواحل شرقی آفریقا ایجاد کرد. این مستعمرات از سواحل شمالی کنیا تا ساحل شمال موزامبیک امتداد داشتند.
۸٫ ساخت کشتی در کشور عمان قدمت بسیار زیادی دارد
۷٫ عمان یک کشور بسیار جوان است که تقریبا نیمی از ساکنان آن کمتر از ۱۵ سال سن دارند
جمعیت کل عمان بالغ بر ۴٫۵ میلیون نفر است و حدود ۲٫۰۸ میلیون نفر مهاجر هستند و تنها بیش از ۲٫۴۶ میلیون نفر آنها شهروندان اصلی عمانی هستند. اکثریت جمعیت این کشور در پایتخت آن، یعنی مسقط، متمرکز شده اند که این شهر دارای ۶۳۰ هزار نفر جمعیت می باشد. ترکیب سنی جمعیت این کشور، نشان می دهد که جوانان بسیاری داشته و ۴۳ درصد جمعیت آن، زیر ۱۵ سال سن دارند.
۶٫ عمان، بیست و پنجمین کشور در لیست دارندگان ذخایر نفتی در جهان
مقدار کل ذخایر نفتی عمان در حدود ۵٫۵ میلیارد بشکه تخمین زده می شود و عمان دارنده رتبه بیست و پنجم ذخایر نفت در جهان است. بنابراین، نفت در کشور عمان، تاثیر بسزایی در اقتصاد آن دارد بطوریکه ۶۱ درصد از کل صادرات این کشور را به خود اختصاص داده است. میانگین تولید روزانه نفت در عمان ۹۳۰ هزار بشکه می باشد. جالب است بدانید از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ این میزان به ۷ میلیون و ۱۴۳ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است. اکتشاف نفت و ایجاد زیرساخت های نفتی در عمان، توسط وزارت نفت و گاز این کشور در اولویت قرار دارد. البته نفت عمان به صورت خام و یا به عنوان دیگر فرآورده های نفتی تصفیه شده و صادر می شود.
۵٫ عمان به نفت وابسته نیست
درست است که عمان دارای برخی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان می باشد، اما اقتصاد این کشور به طور کامل به منابع طبیعی وابسته نیست. کاهش قیمت جهانی نفت در سال ۱۹۹۸ باعث شد تا دولت عمان، سیاست های لازم برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود را ایجاد و اجرا کند. یکی از مهم ترین عوامل درآمد زایی این کشور، بخش گردشگری آن است که به سرعت درحال رشد است. دولت عمان، برنامه های بازاریابی بسیاری را برای تامین مالی کشور و جذب بازدید کنندگان خارجی راه اندازی کرده است. آنها قصد دارند با استفاده از برنامه های تبلیغاتی تلوزیونی در بسیاری از رسانه های بین المللی به این مهم دست یابند. یکی دیگر از بخش های مهم اقتصاد این کشور، کشاورزی است. بد نیست بدانید که ۱ درصد از کل صادرات عمان را خرما، غلات و سبزیجات تشکیل می دهد. این محصولات مهم ترین کالاهای صادراتی کشاورزی به شمار می آیند.
۴٫ سواحل کشور عمان بیش از ۳ هزار کیلومتر طول دارند
۳٫ حکومت عمان، یک سلطنت مطلق
عمان، مانند بسیاری از کشور های عربی، دارای یک سلطنت مطلق پادشاهی است که در آن پادشاه، رئیس دولت و حکومت می باشد اما این کشور دارای قوه قضائیه، قوه مجریه و قوه مقننه نیز است. در کشور عمان سلطنت بصورت مورثی است و پادشاهان نسل به نسل برگزیده می شوند. پادشاه به عنوان رئیس دولت، تنها نماینده عمان در امور بین الملل می باشد و متعهد به ایجاد و اجرای سیاست خارجی این کشور است. از سوی دیگر، پادشاه به عنوان رئیس دولت، مجاز است تا مجوز اجرا و نظارت بر تمام سیاست های داخلی دولت را تصویب نماید. بصورت کلی پادشاه بر تمامی مسائل قضایی نظارت مستقیم دارد. البته جالب است بدانید که پادشاه فعلی این کشور، سلطان قابوس (Qaboos) می باشد.
۲٫ پایتخت عمان، شهر مسقط، در گذشته های دور یکی از مهم ترین بنادر اقیانوس هند بوده
مسقط پایتخت عمان است و همچنین بزرگترین شهر این کشور می باشد. جمعیتی در حدود ۶۳۰ هزار نفر در مسقط ساکن هستند. این شهر در پیشرفت کشور عمان، تاثیر بسزایی داشته است و در میان بنادر منطقه، بندری بسیار مهم به شمار می آید. جغرافیدان بزرگ، بطلمیوس، در ابتدای قرن یکم میلادی از این شهر به عنوان مرکزی مهم در تجارت و بازرگانی یاد کرده است. البته باید بدانید که این شهر طی چندین قرن رشد زیادی داشته و سالیان درازی نیز، مرکز حکومت سلاطین این کشور بوده است.
۱٫ عمان صحرا نیست، بلکه پر از مناظر سرسبز و دیدنی است
منبع: worldatlas