این چند روز گذشته
حالا که می نویسم در شهر “سیدنی” هستیم. همین امروز از “گلد کوست” به این شهر آمدیم. از آنجا که فبلا دو مرتبه به استرالیا سفر کرده ام و هر دو بار هم گزارش سفر نوشته ام، تمایل یا بهتر است حال چندانی برای نوشتن گزارش ندارم. فقط بر حسب عادت و درخواست چند تن از دوستان، چند عکس و چند سطر تقدیم می شود:
نمایی از شهر “بریزبن” Brisbane را می بینید. این شهر مرکز ایالت Queens Land است و در شرق کشور استرالیا قرار گرفته. ما از تهران به ابوظبی و سنگاپور و نهایتا به این شهر پرواز کردیم.
نمایی دیگر از “بریزبن”
نمایی از فعالیت های آبی در شهر “بریزبن”
“بریزبن” حدود ۲ میلیون جمعیت دارد. گردشگرانی که به این شهر سفر می کنند حتما علاقمند هستند تا از منطقه “حفاظت شده کوالای کاج تنها” Lone Pine Koala Sanctuary بازدید کنند. در این منطقه حفاظت شده انواع گونه های جانوری و گیاهی بومی استرالیا نگهداری و پرورش داده می شوند. نقشه این منطقه حفاظت شده را در تصویر مشاهده می کنید.
منطقه “کاج تنها” به خاطر حضور این درخت اینچنین نامیده می شود. در سال ۱۸۶۷ شخصی به نام “دانیل کلارکسون” Daniel Clarkson این درخت را اینجا کاشته است. این گیاه بلندترین درخت بومی منطقه است.
کانگوروها در منطقه حفاظت شده
بدون شرح
بدون شرح
بدون شرح
فکر نکنم موفق شده باشد!
بدون شرح
کوآلا Koala محبوبترین حیوان این منطقه حفاظت شده است. بومی استرالیاست و به درخت اکالیپتوس وابسته. این حیوان به ندرت آب می نوشد و شبیه به خرس است.
به ندرت می بینید که “کوآلا” راه برود.
بدون شرح
در منطقه حفاظت شده هر روز چندین نمایش برگزار می شود. یکی از این نمایش ها به نام Dog and Sheeps شهرت دارد (یاد Fish and Chips افتادم). این نمایش چیزی نیست جز هدایت گوسفندان توسط یک یا دو سگ گلٌه. یعنی موضوعی که هر روزه در همه روستاهای ایران اتفاق می افتد، در استرالیا یک نمایش خیره کننده است برای گردشگران. باورتان می شود؟!
البته از حق نگذریم، نمایش جالبی است. در یک کلام، اینها بلدند چه گونه گردشگران را سرگرم کنند، فرهنگشان را بهشان بفروشند و پول دربیاورند.
آخر سر هم این سگ گوسفندان را داخل آغل می کند، بر پشتشان سوار می شود، در حالیکه با لیسیدن گوش گوسفندان خرشان می کند.
همه این نمایش Dog and Sheeps را که دیدم نظرم عوض شد و به جای Fish and Chips یاد رابطه حکومتگران و مردم افتادم…
نمایش دیگر، چیدن پشم گوسفندان است. گفتم که این ها از آب کَره می گیرند.
همان توضیح بالا
نمایی از شهر “گلدکوست”. این شهر محل اقامت ما به مدت ۴ شب بود و از “بریزبن” حدود یک ساعت و ۲۰ دقیقه فاصله دارد. این عکس و سه عکس بعدی را از برج Q1، بلندترین برج شهر گرفتم.
همان
همان
همان
در اتاق شماره ۱۴۰۲ هتل Marriott شهر سیدنی که اتاق من باشد، یک تابلو بر دیوار نصب شده که در تصویر می بینید…
… در زیر آن تصویر نوشته شده: نقشه شهر سیدنی
همه لکه های سیاهی که در تصویر قبلی دیده می شود، هر کدام یک پرنده را نمایش می دهد.
برای توضیح تصویر، نوشته شده: هر پرنده منطقه مسکونی فرد، زوج یا خانواده ای را نشان می دهد که نام فامیلی اشان با نام پرندگان در ارتباط است. نام فامیلی شهروندان سیدنی نام ۳۶ گونه پرنده را تداعی می کند. ۲۱۳ مورد نام خانوادگی Swan (قو) دارند و ۱۳۴ مورد نام خانوادگی Finch (سهره). ۹۳۸ مورد هم عنوان فامیلی هایی مثل Chat, Crake, Curlew, Knot, Pigeon, Plover, Seagull, Snipe, Parrot و Whistler دارند.
این ایده می تواند در کشور و شهرهای ما هم اتفاق بیفتد و حتی به روش خلاق تری هم ارائه شود.