اگر مسافر پاریس هستید

راهنمای سفر به پاریس

مطلب “اگر مسافر پاریس هستید” حاصل اقامت‌ها و سفرهای چند باره من به پاریس است. تلاش کرده‌ام تا ادراکات خودم را از این شهر در چند دسته مختلف شامل “چیزهایی که در پاریس خواهید دید”، “چیزهایی که خوب است مد نظر داشته باشید” و بالاخره “چیزهایی که حتما تجربه کنید” یادداشت کنم و نقشه‌هایی را نیز که در اختیار داشتم، اینجا قرار دهم تا اگر کسی مسافر آینده این شهر بود، با خواندن این مطلب بتواند برنامه‌ریزی بهتری برای سفرش انجام بدهد. این مطلب را در طول زمان و بر اساس تجربه‌های جدیدم از پاریس، به روز رسانی می‌کنم تا به تدریج کامل‌تر شود.

۱- در پاریس خواهید دید:

– اگر سیگاری باشید و پاکت سیگارتان را در معرض دید قرار دهید، به دفعات پیش خواهد آمد که فرانسوی‌ها از شما یک نخ سیگار تقاضا کنند! این یک امر مرسوم در پاریس است. کافی است برای تجربه هم که شده یک پاکت سیگار روی میزتان در یک کافه در یک خیابان پر تردد پاریس قرار دهید تا این مسئله را تجربه کنید.

– وقتی فرانسوی‌ها به رستوران می‌روند، خدا می‌داند تا کی در رستوران بنشینند. اصلا عجله‌ای برای رفتن از رستوران ندارند.

– بسیار سیگار می‌کشند. عادت دارند حتا چندین بار وسط غذا سیگار می‌کشند!!!

– نانوایی (Boulangerie) و شیرینی فروشی‌های (Confiserie) زیادی در پاریس وجود دارد که شیرینی‌های عالی دارند. شاید نمونه مشابه‌اش در ایران، شیرینی فروشی خیابان انقلاب در تقاطع خیابان وصال باشد.

– جمعیت هدفون به گوش پاریس، به خصوص در مترو بسیار زیاد است.

– بسیاری از دیوارهای غیر اصلی که کاربری عمومی دارند و شخصی نیست، به همراه بسیاری از معابر عمومی با گرافیتی (Graffiti)(ترکیب نقاشی و کلمات) پوشیده شده‌اند.

۲- خوب است که بدانید:

– ساعت کار مترو تا نیمه شب است، اما اتوبوس‌های شبانه تا صبح کار می‌کنند.

– در هر منطقه‌ای می‌توان رستوران‌های درجه ٢ و ٣ شبانه‌روزی پیدا کرد که تا صبح باز هستند و اگر دیروقت بود و گرسنه بودید، به کارتان می‌آیند.

– پاریس هم مثل آمستردام و هامبورگ، محدوده نور قرمز (Red Light District) دارد.

– چند جای مرتفع برای تماشای پاریس از بالا وجود دارد. شمالی‌ترین آن بلندی‌های مونتمارتر با موماق (Montmartre) مقابل کلیسای سکره‌کر (Sacre Coeur) است. اما با جاذبه‌های معروف فاصله زیادی دارد. در مرکز، برج‌های کلیسای نتردام (Notre Dame) است که به نظر من بهترین دید را دارد. همچنین بالای مرکز فرهنگی ژرژ پمپیدو (Centre Georges Pompidou) و بالای یکی از ساختمان‌های سه‌گانه گالری لافایت (Galeries Lafayette) نیز از دیگر مکان‌های تماشای پاریس از بالا است. در مرکز کمی متمایل به جنوب غرب، برج ایفل (Eiffel Tower) است که از بالای آن نمای مناسبی از شهر دیده می‌شود، اما تصویر شما نمای خود ایفل را کم خواهد داشت. بالاخره در نیمه جنوبی شهر برج مونت‌پارناس (Tour Montparnasse) قرار دارد که اگر دوربین خوبی داشته باشید می‌توان عکس‌های خوبی گرفت.

– اگر می‌خواهید عکس‌هایتان از شهر در ارتفاعات ذکر شده ضد نور نباشد، بازدید از مونتمارتر صبح باشد، بازدید از مونت‌پارناس و نتردام ظهر به بعد و بازدید از ایفل عصر منتهی به غروب.

– محدوده‌های شاتلی (Châtelet)، ریوولی (Rivoli)، بلوار هوسمان (Haussmann Bulevard)، خیابان اپرا (Avenue de l’Opéra) و محله مونتمارتر مکان‌های توریستی، پر تردد و جذابی برای هتل گرفتن و اقامت است. در بخش جنوب رود سن (The Seine River) هم محدوده سنت ژرمن (Saint-Germain-des-Prés) موقعیت خوبی دارد.

– محدوده دروازه پیروزی (Arc de Triomphe) و شانزه لیزه (The Avenue des Champs-Élysées) کلاب‌های رقص زیادی وجود دارد. اکثر پاریسی‌ها کلاب دوپلکس (Le Duplex) را می‌شناسند و از آن به نیکی یاد می‌کنند!

– رستوران‌های محله شاتلی مکان خوبی برای شب نشینی است. قلیان هم برای مشتاقان هست! یک وعده شام در حوالی خیابان سباستوپول (The Boulevard de Sébastopol)  و همچنین یک وعده در محله مونتمارتر بسیار دلنشین و به یاد ماندنی است.

– پاریس دو نوع قطار شهری دارد. یکی مترو که متروپولیتن (Métropolitain) معروف است و خطوط آن صرفا در محدوده مرکزی شهر تردد می‌کنند. دیگری RER است که فرانسوی‌ها آن را “اِغُ اِغ” تلفظ می‌کنند. محدوده تردد RER بسیار گسترده‌تر هست و به حومه پاریس دسترسی دارد. قیمت این قطارها بیشتر از مترو است. برای استفاده از اغ اغ باید بلیط را تا مقصد نگاه دارید، چرا که بدون بلیط نمی‌توانید از ایستگاه خارج شوید.

– پاریس چند نوع بلیط مترو دارد. یکی بر اساس منطقه‌ها (زون) که بلیط‌هایی برای استفاده از یک زون، دو زون و سه زون است.  همچنین بر اساس تعداد دفعات سفر که بلیط‌های تک سفره، دو سفره، پنج سفره، ده سفره و بیست سفره وجود دارد. همچنین بر اساس زمان استفاده بلیط‌های یک روزه تا پنج روزه وجود دارد. بلیط رفت و برگشت قطار از فرودگاه شارل دوگل (Charles de Gaulle Airport) تا ایستگاه قطار شمالی پاریس (Gare du Nord) به تنهایی ١٨ یورو است. پس اگر قصد دارید پنج روز در پاریس بمانید و رفت و برگشت‌تان به فرودگاه با مترو و قطار است، بهتر است بلیط پنج زون پنج روزه را بگیرید که حدود ۵٣ یورو است و می‌توانید از آن برای همه نقاط شهر (فرودگاه، دیزنی‌لند، فونیکولار، اتوبوس، قطارهای شهری و…) بدون محدودیت و به دفعات مختلف استفاده کنید (این بلیط مترو و اغ اغ را با هم پوشش می‌دهد). در غیر این صورت بلیط‌های ۱۰ سفره که صرفا مخصوص استفاده از مترو شهری است، به صرفه‌تر است. یادتان باشد هر زمان که بلیط‌های زمان‌دار را بخرید، زمان شما از صبح اولین روز استفاده محاسبه می‌شود. پس بهتر است که شب بلیط را نخرید.

– نقشه‌های عادی موجود در پاریس فاقد جزئیات است و نام خیابان‌های فرعی را نمی‌توانید در آن ببینید. اما در همه ایستگاه‌های مترو نقشه‌ای بزرگ از همان محدوده وجود دارد. این نقشه‌ها در بسیاری از خیابان‌های پر تردد نیز با مشخص بودن محل ایستادن شما، وجود دارد.

– بازدید از برج ایفل با در نظر گرفتن صف و دو توقف در میان برج و مدتی که صرف بازدید می‌کنید (در تابستان) حداقل ۴ ساعت زمان نیاز دارد.

– بازدید از بالای برج‌های نتردام با احتساب صف، بالا رفتن از پله‌ها و انتظار بر اساس برنامه‌های زمان‌بندی شده، بین ١ تا ٢ ساعت زمان نیاز دارد.

– برنامه‌هایی مثل باله و اپرا را باید از چند هفته قبل هماهنگ کنید. شب‌های نزدیک به برنامه یا سالن پر است و یا بسیار گران است. اما بلیط کاباره‌های مولن‌روژ (Moulin Rouge Cabaret) و لیدو (Lido Cabaret) ساده‌تر پیدا می‌شوند.

– برعکس تصور اولیه، قیمت‌های بعضی از فروشگاه‌های شانزه لیزه قابل تحمل است. اما بهترین خیابان برای خرید، ریوولی است.

– تورهای شبانه زیادی در پاریس وجود دارد. تور پیاده‌روی، تور دوچرخه، تور با ماشین اختصاصی، گشت شهری با اتوبوس، گشت با قایق و… برخی از این تورها هستند.

– تابستان پاریس، بخصوص سپتامبر، از شلوغ‌ترین اوقات پاریس است و بالطبع همه چیز گرانتر.

– از میدان دروازه پیروزی ۱۲ خیابان منشعب می‌شود که شانزه لیزه فقط یکی از آنهاست! نام دیگر این میدان، ستاره (Etoile) است.

۳- این کارها را در پاریس حتما انجام دهید:

– خوردن دسر کِرِم برولی (Crème brûlée) بسیار واجب است!

– به‌جای اینکه برای دیدن برج ایفل با عجله خود را به برج برسانید، اول از ایستگاه Trocadero در آن سوی رود سِن بازدید را شروع کنید. نمای بی‌نظیری از ایفل را خواهید دید.

– قبل از ساعت ٩ صبح برای بازدید از موزه لوور در محل حاضر باشید تا هم با صف کوتاه‌تری مواجه شوید و هم موزه خلوت‌تر باشد. اول سراغ تابلو مونالیزا بروید، چون به سرعت در همان دقایق اولیه شروع به کار موزه شلوغ می‌شود. اگر می‌خواهید از موزه لوور بیشتر بدانید و بازدید کوتاه اما پرباری داشته باشید، به مطلب شاهکارهای موزه لوور سر بزنید.

– به سایت viparis.fr قبل از سفر سری بزنید، رویدادهای در حال برگزاری در پاریس را ببینید. بعضی از آنها ارزش انجام اندک تغییراتی در برنامه سفرتان را دارد.

– یک وعده ناهار در محله مونتمارتر در کنار کلیسای سکره کر و میدان نقاش‌ها، یک وعده ناهار یا شام در محدود ایستگاه آبس (Abbesses) در همان محله، یک وعده شام در حوالی شاتلی و خیابان سباستوپول را از دست ندهید.

– از قبل از رفتن به پاریس برای همه روزهایتان برنامه داشته باشید، حیف است وقت در پاریس بودن را صرف جستجو کردن کنید!

– دو کافه مهم و شناخته شده در خیابان سنت ژرمن وجود دارد که به واسطه حضور چهره‌های سرشناس در آنها، این کافه‌ها در شکل‌گیری جریانات و وقایع تاریخی فرانسه نقش ایفا کرده‌اند. خوردن یک قهوه با روش آماده سازی فرانسوی (قهوه فرانسه) در یکی از کافه های فلور (Café de Flore) یا دومگو (Les Deux Magots) تجربه‌ای هیجان‌انگیز است.

۴- مسیرهای پیاده روی

پیشنهاد اکید من این است که حتما اگر فرصت دارید، درست طبق این مسیرها در پاریس پیاده روی کنید. خیلی از زیبایی‌های پاریس را که در عکس‌های مختلف دیده‌اید، خواهید دید.

مسیر پیشنهادی پیاده‌روی در محدوده شانزه لیزه

مسیر پیشنهادی پیاده روی در محدوده جزیره شرقی وسط رود سن (سنت لوییس)

مسیر پیشنهادی پیاده روی در محدوده جزیره میانی و بزرگ‌تر وسط رود سن (لا سیته)

مسیر پیشنهادی پیاده روی در لاتین کوارتر و باغ لوگزامبورگ

مسیر پیشنهادی پیاده روی در محدوده مونتمارتر (موماق) و کلیسای سکره‌کر

مسیر پیشنهادی پیاده روی در محدوده شرقی پاریس (اطراف میدان باستیل)

مسیر پیشنهادی پیاده روی در محدوده ایفل

پاریسمراکز خرید معروف پاریس

پاریسمحدوده‌ای که فروشگاه‌ها، گالری‌ها و مراکز خرید زیادی در آن است

پاریسمسیر پیشنهادی پیاده روی و بازدید از پل های رود سن

منبع:وبلاگ مجید عرفانیان

حتما ببینید

سفرنامه هند

سفر معنوی هندوستان

سفر معنوی هندوستان     قسمت اول (سفر به درون یا بیرون!) تا جایی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *