آستانه ، عجیب ترین پایتخت جهان
آستانه پایتخت کشور قزاقستان است که از سال ۱۹۹۷ به جای آلماتی انتخاب شد چون شهر آلماتی بهمرزهای سه کشور همجوار قزاقستان بسیار نزدیک بود در این سال رییس جمهور وقت قزاقستان پایتخت را به جایی در مرکز کشور منتقل کرد. به جرات می توان گفت تا آن زمان آستانه اصلا شهر به حساب نمی آمد و یک زمین خالی بود. اما امروزه ساختمان های بلند سراسر شهر را در بر گرفته اند و آستانه یکی از مدرن ترین شهرهای جهان به شمار می رود. سالن کنسرت مرکزی Central Concert Hall این شهر بزرگترین در جهان است که ۳۵۰۰ تماشاچی را در خود جای می دهد.
آب و هوای این شهر کمی گیج کننده است. در فصل زمستان دمای این شهر به -۴۰ درجه سلسیوس می رسد که همین باعث می شود آستانه دومین پایتخت سرد جهان باشد. در تابستان دما تا ۳۰ درجه سلسیوس افزایش می یابد.
با لست سکند همراه باشید تا با برخی از جاذبه های دیدنی این شهر آشنا شوید.
برج بایترک نماد شهر آستانه به شمار می رود. این برج ۱۰۵ متر ارتفاع دارد که عرشه تماشای آن به احترام سال ۱۹۹۷ که آستانه پایتخت قزاقستان شناخته شد در ارتفاع ۹۷ متری قرار گرفته است. در این برج ، گالری هنری ، یک آکواریوم بزرگ و یک رستوران وجود دارد.
کاخ صلح یا هرم صلح ساختمانی هرمی شکل است که بین سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶ ساخته شده است. این ساختمان یکی از جذاب ترین ساختارهای هرمی جهان است که در معماری آن هنر مدرن و باستانی با هم ترکیب شده اند. در این ساختمان یک سالن اوپرای ۱۵۰۰ نفره ، امکانات تحصیلی و یک سالن کنفرانس برای گروههای زیست محیطی وجود دارد.
سالن کنسرت مرکزی در سال ۲۰۰۹ ساخته شده است که محل برگزاری کنسرت ها ، نمایش ها و برنامه های مختلف است. این ساختمان سه سالن موسیقی ، چند رستوران و فروشگاه دارد. سالن اصلی این ساختمان با داشتن ظرفیت ۳۵۰۰ نفر ، بزرگترین ساختار از نوع خود در جهان می باشد.
این ساختمان نیز یکی از جذاب ترین ساختارها در پایتخت قزاقستان ، شهر آستانه است. کاخ هنر که به دانشگاه ملی هنرهای قزاقی نیز مشهور است همانطور که از نام و شکلش پیداست خانه هنرقزاقی می باشد.
خان چادر ( یا خان شتیر ) یک ساختار چادر شکل شفاف است که در هفتادمین سالروز تولّد رئیس جمهور قزاقستان رونمایی گردید. تولد شهر آستانه نیز در این زمان میباشد. انواع امکانات سرگرمیهای جدید مانند سینما، رستوران، بوتیکها و حتی پارک آبی در زیر این سقف قرار گرفته، با توجه به تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و خشن منطقه در سقف آن پوشش شفاف و فضایی پر از گیاهان سبز وجود دارد تا فضای داخل این چادر عظیم همیشه مطبوع باشد.
مسجد نور آستانه سومین مسجد بزرگ در آسیای مرکزی است که ظرفیت ۵۰۰۰ نفر را دارد. بدنه این مسجد از شیشه ، گرانیت و بتن ساخته شده است.
این ساختمان بزرگ شیشه ای که بدنه آن مرمرهای آبی و سفید به کار رفته ، تاریخ و فرهنگ قزاقستان را از دوره باستان تا مدرن در بر دارد. این موزه در سال ۲۰۱۴ افتتاح شده است.
با هم به ویدیویی جذاب و دیدنی از این شهر نگاه می کنیم :
منبع : CNN
نوشته شده در لست سکند