چابهار گردی، تجربه‌ای از جنس بندر!

تا قبل از سفر به چابهار، اسم چابهار برای من با خاطرات بچگی و جایی که بازارهای بی‌اندازه ارزون داره گره خورده بود. تو خاطرات کودکی، چابهار جایی بود که می‌شد ازش واکمن ارزون خرید و ضبط ماشین و یک سری لوازم برقی اشپزخونه که حسابی مادرها رو به ذوق و هیجان می‌اورد.

بعدترها با شروع سفر و پیدا کردن چابهار روی نقشه بود که مطمین شدم چابهار باید چیزی بیشتر از چهارتا مرکز خرید و بازار آزاد باشه. برخلاف سواحل خلیج فارس که بارها بهشون سفر کرده بودم و تصویر آشنایی ازشون توی ذهنم داشتم، سواحل دریای عمان و یا به قول محلی‌ها «دریا بزرگ» برای من یک تصویر ناشناخته بود. همه‌ی این دلایل به اندازه کافی وسوسه‌کننده بود که تصمیم به سفر به چابهار بگیرم.

توی این مقاله براتون از خود شهر چابهار می‌گم و این‌که چطور میشه از یکی دو روز شهرگردی توی چابهار نهایت لذت و استفاده رو برد. توی مقاله‌ی بعدی از سواحل و دیدنی‌های خاص  اطراف چابهار براتون می‌نویسم.

بالاخره رسیدیم به چابهار! بهترین برنامه برای یکی دو روز شهرگردی چیه؟!

بازار قدیمی چابهار

مثل همیشه بازار قدیمی چابهار بهترین گزینه برای شروع شهرگردی تو چابهاره. بازار چابهار ترکیبی از فرهنگ بلوچ، پاکستانی و هندی داره و انواع غذاهای محلی توش پیدا میشه. به عبارت دیگه حس من به بازار چابهار شبیه یک رستوران محلی گنده است که توی هر کنجش یک غذای محلی به چشم می‌خوره و بوی شدیدش تو فضا پراکنده می‌شه.

یه جز طعم و بوی غذای دستفروش‌های بازار، سوزن‌دوزی‌های بلوچ رنگ خوبی به دالان‌های بازار داده. با یکم جست‌و‌جو تو مغازه‌ها میشه نحوه‌ی چاپ روی پارچه‌ها و سوزن‌دوزی‌ها رو دید. به جز غذا و سوزن‌دوزی، انواع حنا و محصولات پاکستانی وهندی و عربی توی بازار پیدا میشه.‌
راستی یک پیشنهاد برای رفع خستگی بعد از یکی دو ساعت بازار گردی؛ از یک لیوان چای ‌شیر توی بازار چابهار که دستفروش‌های تو استکان‌های قدیمی سرو می‌کنند غافل نشید.

PhotoGrid_1485364469632
رنگ،رنگ، رنگ. همه‌ی بازارها توی بلوچستان از جنس رنگه!
PhotoGrid_1485364657825
این غذای چرب و ناسالم  که بی‌اندازه هم خوشمزه بود اسمی شبیه پکورا داشت. چیزی که من فهمیدم ترکیبی بود از یک مایه‌ی سیب‌زمینی و بادمجون. بی‌اندازه خوشمزه و همون اندازه پرکالری!
PhotoGrid_1485364669702
داشت یه چیزهای شیرینی‌طوری می‌فروخت. من که درست نفهمیدم چیه! شیرینی گلاب جامان و حلوای پاکستانی.
PhotoGrid_1485364686063
یه جور سالاد محلی بود. کسی اسمش رو بلده؟!
PhotoGrid_1485364707384
استفان رو وسط خیابون دیدیم، وقتی که ما داشتیم می‌رفتیم بازار و اونم علامت هیچهایک به پاکستان دستش بود. بعد یکم بازارگردی هم رفتیم پشت بازار و باهم چای‌شیر زدیم.
PhotoGrid_1485364718797
بازار ماهی‌ها دقیقا پشت بازار اصلی بود. هرکاری کردم دلم راضی نشد تو چابهار باشیم و ماهی صید روز کنار گوشمون و غذایی به جز ماهی بخوریم! گفتم پلو ماهی با من و راه افتادیم به سمت بازار ماهی‌فروش‌ها.

ساحل دریا بزرگ

ساحل دریا بزرگ، ساحل اصلی چابهاره که  خط ساحلی وسیعی‌ای برای پیاده روی داره. سمت دیگه‌ی ساحل رو هم کافه‌های محلی و الاچیق‌ها پوشوندن. دسترسی به ساحل دریا بزرگ از داخل شهر خیلی راحته و با توجه به منظره‌ی زیبا و وسعت زیادش، بهترین زمان برای رفتن به این ساحل عصرا برای دیدن غروب افتابه.
یکی از چیزهایی که تو دریا بزرگ چشمم رو گرفت، تمیزی بی‌اندازه زیاد اون بود. با وجود این‌که این ساحل داخل شهر قرار گرفته، اثری از آلودگی‌های معمول شهرهای ساحلی توش دیده نمی‌شه و این نشون می‌ده که خود مردم محلی هم فرهنگ خوبی برای تمیز نگه‌داشتن ساحل شهرشون دارن.

ساحل پشت لیپار

اگه چند روزی اطراف چابهار کمپ زدید و الان نیاز به شارژ باتری موبایل و دوربین دارید و در عین حال همچنان نمی‌تونید از طبیعت دل بکنید، ساحل پشت هتل لیپار همون جاییه که باید برید.
پشت هتل لیپار یک پارک ساحلی قرار گرفته که جای خوبی برای استراحت و لذت از ساحل مخصوصا موقع شب و همین‌طور برای کمپینگه. آلاچیق‌های پارک مجهز به پریز برقه و این موضوع بعد از چند روز برق نداشتن حسابی به چشم میاد. از پله‌های پارک که به سمت دریا حرکت می‌کنیم فضا طبیعی‌تر شده و امکان چادر زدن روی صخره‌های ساحلی و روشن کردن اتیش وجود داره. اگه هم فقط به دنبال چند ساعت وقت گذروندن اروم تو فضای شهری هستید، کافه‌ها و رستوران‌های ساحلی این پارک جای خوبی برای این کاره.

PhotoGrid_1485364739998
یه پارک ساحلی تر و تمیز مرتب که هم جون می‌داد برای شب زنده داری و هم برای یه کمپینگ امن.

منطقه آزاد تجاری

شاید هنوز برای بعضی از شما معروفیت قدیمی چابهار و مراکز خریدش وسوسه ‌برانگیز باشه. اگه که این طوره پیشنهاد می‌دم که یک سر به منطقه آزاد و پاساژهاش بزنید. من‌که چیز خاصی به جز کار و کاسبی کساد و مغازه‌های بی‌رونق پیدا نکردم. ولی شاید موضوع برای شما فرق کنه.

خیابون امام، پاتوق رستوران‌های چابهار

اگه به دنبال پیدا کردن غذای محلی و با کیفیت هستید، خیابون امام جای خوبی برای این کاره. انواع غذاهای محلی با طبع تند پاکستانی/ هندی توی این رستوران‌ها پیدا میشه. کراهی، بریانی، تنورچه، آچرمرغ و…  غذاهای معروفی هستن که به نظرم ارزش امتحان کردن رو دارن. اگه هم از طعم غذاهای محلی خسته شدید و دنبال یک غذای  با کیفیت و خونگی می‌گردید، اشپزخونه‌ی مادر و دختر گیلکی تو همین خیابون امتحان خودش رو با کتلت‌ها و خورشت‌های خونگی مامان‌پزش پس داده.

PhotoGrid_1485364458023
پلو بیرونی هندی! به‌به!

دو قدم بیرون چابهار، تیس

تیس یه منطقه‌ی خیلی نزدیک به چابهاره که معمولا جزو شهرگردی‌های چابهار حساب میشه. پلاژ تیس، قلعه‌ی پرتغالی‌ها، غارهای تیس و یک باغ گیاهشناسی که ورود بهش اجازه می‌خواد از دیدنی‌های تیسه. دروغ چرا من که تیس نرفتم ولی محلی‌ها برای دیدنش خیلی سفارش می‌کردن!

توصیه ویژه

لابه‌لای بساط جیگرکی‌های چابهار، از لقمه‌فروشی‌ها که گوشه‌گوشه‌ی شهر دکه دارن غافل نشید. ساندویچ‌های لقمه‌ی جیگر مرغ و کباب بز و کباب مرغ و… که به شکل خاصی توی لقمه‌های کوچیک به همراه ادویه‌ی فراوون و ترشی و ملحقات سرو میشه، بخشی از تجربه‌ی چابهاره. نکته‌ی مهم اینه که فراموش نکنید که اکثر غذاهای محلی چابهار بخاطر تلفیق فرهنگی‌ای که منطقه با فرهنگ پاکستان و هند داره، خیلی تنده و این درمورد ساندویچ‌های لقمه هم صدق می‌کنه.

نکته‌ی آخر

میوه‌های محلی زیادی تو بازار میوه‌ی چابهار پیدا میشه. از اون‌جایی که بعضی از این میوه‌ها مختص بلوچستان، پاکستان و هند هستند توصیه می‌کنم که حتما امتحانشون بکنید. توی مقاله‌ای در مورد زاهدان از این میوه‌ها بیشتر نوشتم.

PhotoGrid_1485364696891
عاشق رنگ و وارنگی همین بازارهای میوه‌ام!

پیشنهادات اومده توی این مقاله، پیشنهاداتی برای یکی دو روز شهرگردی توی چابهاره. هرچند که مطمینم شهرگردی تو چابهار به این موارد منتهی نمی‌شه و با نظرات و پیشنهادات خاص شما محلی‌ها و مسافرهای ماجراجو این لیست رو میشه کامل‌تر کرد. با همه‌ی این حرف‌ها اگه واقعا می‌خواید منطقه‌ی چابهار و بهتر بگم سواحل بکر و دیدنی جنوب شرق دریای عمان رو بهتر ببینید و از حیرت و قشنگی چشم‌هاتون خیره بشه و دهنتون از تعجب باز بمونه باید کوله‌تون رو‌جمع کنید و راهی جاده‌های بیرون چابهار بشید. توی مقاله‌ی بعدی از دیدنی‌های بکر و خیره‌کننده‌ی اطراف چابهار می‌گم براتون.

PhotoGrid_1485364729315
نه اخه انصافا میشه این جاده‌ها رو دید و نرفت سراغشون؟!

چابهار کاملا برای یک سفر دسته جمعی، تنها و یا زنانه امنه و اگه نکات عادی حفظ امنیت توی هر شهر رو در موردش جدی بگیرید، نه تنها مشکلی برای سفر کردن نداره بلکه کاملا هم به عنوان یک مقصد ویژه‌ی گردشگری توصیه میشه.

نوشته شده توسط : سایت سبک تر

حتما ببینید

چابهار

سفر به سرزمین عجایب چابهار زیبا

سفر به سرزمین عجایب چابهار زیبا  شنبه، 18 خرداد 1398 توسط منصوره م دوستم گفت : …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *