آشنایی با غذاهای شگفت انگیز نروژی
نروژ سرزمین رشته کوه های سورئال، نواحی گسترده از دره های پوشیده با یخ و دهکده های رنگارنگ واقع شده در مکان های دور از ذهن است. با وجود اینکه طبیعت و مناظر این کشور در مرکز اصلی توجه قرار دارند اما این باعث نمی شود که غذاهای آنها را فراموش کنیم. شما هیچ وقت قادر به شناخت یک کشور یا مردم آن نخواهید بود مگر اینکه با غذاهای آنها آشنایی پیدا کنید. در ادامه ۱۲ مورد از برجسته ترین غذاهای نروژی را به شما معرفی می کنیم:
بروناست brunost، هرچند که با نام پنیر شناخته می شود، اما در واقع اصلا پنیر نیست (حداقل به گونه ای که تمام غیر نروژی ها راجع به آن فکر می کنند). پنیر قهوه ای در حقیقت ازآب پنیر تهیه می شود که طی فرایند ساخت پنیر دورریز به حساب می آید. در نروژ، آب پنیر به مدت زیادی جوشانده می شود تا به جواهری نمکی و قهوه ای رنگ تبدیل گردد. این پنیر معمولا با یک کارد برش سرو می شود که با استفاده از آن می توان برش های نازکی را برای روی نان تست صبحانه برید.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
بیشتر هتل ها این پنیر را در بوفه ی صبحانه سرو می کنند، همچنین این پنیر در مغازه های خواروبار فروشی نیز موجود است. هرچند، از این پنیر به عنوان طعم دهنده (به عنوان مثال در بستنی پنیر قهوه ای) نیز استفاده می شود. ممکن است عجیب باشد اما طعم نمکی پنیر قهوه ای همه جا کارساز می افتد.
ساکنین اسکاندیناوی دلبستگی شدیدی به بسته بندی آیتم های غیر محتمل در قالب تیوب دارند. در نروژ، شما می توانید خاویار و همچنین انواع مختلف از پنیرهای طعم دار شده را در تیوب خریداری کنید (به شما پیشنهاد می کنیم بیکن پنیر را حتما امتحان کنید). ایده ی تیوبی کردن بسیار جالب توجه است چرا که شما می توانید برای مسافرت های طولانی با قطار، کوهنوردی، سفرهای کروز از میان آبدره ها یا هر گونه سرگرمی دیگری در نروژ آنها را به راحتی بسته بندی کنید.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
بیشتر هتل ها خاویار تیوبی را در منوی صبحانه ی خود ارائه می دهند. ضمن اینکه می توانید آن را در اکثر خواروبار فروشی ها تهیه کنید.
نروژی ها عاشق ماهی خود هستند. در نروژ می توانید این ماهی را در هر شکل قابل تصوری بیابید که از آن جمله می توان به آب پز، دودی، کبابی، سرخ شده، خشک شده و حتی ترشی اشاره نمود. بوفه های ناهار و صبحانه معمولا شامل کاسه ای کوچک ترشی شاه ماهی می شوند که یک غذای معروف در کریسمس نیز می باشد. این ترشی به شکل های مختلف و با سس های متفاوتی از جمله پایه ی سرکه ساده، ورژن هایی با گوجه، خردل و شری sherry تهیه شده و معمولا با نان چاودار خورده می شود. اگر بار اول از این ترکیب خوشتان نیامد پشیمان نشده و آن را به شکل دیگری میل کنید، مسلما از این کار پشیمان نخواهید شد.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
این خوراکی نیز یکی از آیتم های رایج در بوفه ی صبحانه است که در حقیقت موقعیت مناسبی برای چشیدن ترشی شاه ماهی برای اولین بار است.
تابستان ها، فضاهای گسترده ی نروژ تبدیل به بوفه ی انواع بری می شوند. در این محیط شما می توانید لینگن بری وحشی، بیل بری و دلرباترین آنها کلادبری را بیابید. کلادبری بصورت وحشی رشد می کند و به همین دلیل تابستان ها و در طول فصل کوتاه رویش، بسیار پرطرفدار می باشد. از کلادبری اغلب در دسرها استفاده می شود که در این مورد می توان به مولتکرم multekrem اشاره نمود که ترکیب کلادبری و خامه ی زده شده است.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
به صورت مشخص، کافه انگبرت Engebret Café در اسلو خوشمزه ترین دسرهای کلادبری را دارد. بیشتر رستوران ها نیز در منوی خود خوراکی هایی را با کلادبری در فصل رویش آن (جولای تا آگوست بسته به اینکه مکان زندگی شما چقدر به سمت شمال باشد) ارائه می دهند.
این قطعه ی خوشمزه قلبی شکل در تمام قسمت های نروژ از دکه های غذای روی قایق ها تا کافه ی موزه ها و … سرو می شود. این وافل معمولا در میانه ی روز به عنوان میان وعده خورده شده و می توان روی آن مربا، پنیر قهوه ای یا حتی هر دوی آنها را قرار داد. وافل نروژی از وافل های شناخته شده ی بلژیکی کمی نازک تر است به همین دلیل لبه های آن به خوبی برشته و ترد می گردد، هرچند مواد اولیه ی هر دوی این وافل ها یکی است و از آرد، آب، تخم مرغ و شکر تشکیل شده اند.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
بهترین مکان ها برای چشیدن این وافل ها روی قایق در آبدره های نروژ یا در BarBarista برگن هستند.
نروژی ها علاقه ی زیادی به نگهداری طولانی مدت از ماهی هستند و این موضوع به یکی از سنت های آنان پیش از اختراع یخچال باز می گردد، زمانی که تخمیر روشی عالی برای حفظ و نگهداری از صید به شمار می رفت. لوته فیسک نیز ماهی کاد آغشته به آب قلیایی است که یکی از مواد شیمیایی قوی در فرایند نگهداری و محافظت از مواد غذایی محسوب می شود. این غذا طعمی قوی دارد و معمولا در اوقات کریسمس مصرف می شود.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
لوته فیسک را می توان در اکثر رستوران های سنتی و مغازه های خواروبار فروشی پیدا کرد.
این پن کیک سیب زمینی نازک لقمه ای فوق العاده است که از سیب زمینی، آرد گندم، تخم مرغ، کره و شکر تشکیل شده است. این خوراکی در وعده ی صبحانه و همچنین به عنوان یک میان وعده با کره، دارچین، شکر یا مربا خورده می شود. اگر این نان ها را مزه دار کرده و سپس رول کنید کاملا مانند یک حرفه ای به نظر خواهید رسید!
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
این خوراکی را می توان در کافی شاپ ها، کافه ی قایق ها و برخی از سوپرمارکت ها یافت و چشید.
سالمون از جمله مواد غذایی است که چه به صورت دودی یا نمک سود شده به همراه شوید (نوعی غذا به نام gravlax) همیشه در نروژ حی و حاضر است. این ماهی کره ای و چرب به خوبی با هوای سرد نروژ سازگار می باشد و به همین دلیل است که در این بخش از دنیا نیز بیشتر یافت می شود.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
Gravlax در بوفه ی صبحانه ی هتل ها وجود دارد. ضمن اینکه تعداد متنوعی از خوراک های سالمون در رستوران های نروژی وجود دارند. کافه و رستوران Kjerag در Lysebotn سالمون های بسیار خوش طعمی را در محیطی عالی با دیدهای شگفت انگیز به آبدره سرو می کند.
نروژی ها مقادیر زیادی پولسه pølse مصرف می کنند که نوعی فست فود شبیه به هات داگ است. شما می توانید پولسه را در پمپ بنزین ها، خواروبار فروشی ها و دکه های غذای خیابانی سراسر نروژ بیابید. پولسه معمولا در نان سرو می شود اما فقط به این مدل محدود نمی گردد. پولسه را در سوپ، خورش، به عنوان یک وعده ی غذایی به همراه سیب زمینی و حتی بخشی از شام شب کریسمس (julepølse) مصرف می کنند.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
در مرکز شهر برگن، Trekroneren جایی است که می توانید انواع متنوعی از هات داگ های سبک نروژی را در آن بیابید که از آن جمله می توان به سوسیس گوزن شمالی اشاره کرد که با توت سرو کوهی ارائه می شود. البته کچاپ و خردل نیز همواره گزینه های مناسبی هستند.
فیسکبولر یا همان «گلوله های ماهی» شامل ماهی با گوشت سفید رنگ مانند ماهی کاد است که با تخم مرغ، شیر و آرد مخلوط شده و به شکل گلوله در می آید. فیسکبولر غذایی رایج در نروژ است به همین دلیل بسیاری از نروژی ها کنسرو این گلوله های ماهی را همیشه در یخچال خود آماده دارند.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
شما می توانید فیسکبولر را در خواروبار فروشی های محلات مختلف نروژ بیابید. ضمن اینکه بیشتر محلی ها می توانند نکات خوبی را برای آماده سازی این غذا در اختیار شما قرار دهند.
سنت گله داری گوزن در نروژ به هزاران سال پیش باز می گردد و تا به امروز نیز ادامه دارد. شما می توانید گوشت گوزن را در منوی بسیاری از رستوران ها و در شکل های متنوعی مثل سوسیس، گوشت قلقلی و … بیابید. معمولا گوشت گوزن به صورت های نمک سود، دودی، بدون چربی و غنی از نظر مواد غذایی ارائه می گردد.
کجا می توانیم این خوراکی را بچشیم؟
رستوران مدرن و ستاره دار (میشلین) به نام Maaemo در اسلو یکی از بهترین مکان هایی است که در آن می توانید طعم انواع غذاهای نروژی را بچشید. از جمله دیگر غذاهای خاص این رستوران قلب گوزن شمالی با آب صنوبر، نان چاودار سرخ شده و خامه است.
این کلمه به معنای «غذای بسته بندی شده» است و احتمالا کاری است که شما در تمام طول زندگی مشغول به آن بوده اید، اما مدل نروژی آن اندکی متفاوت است. به غیر از ناهار مدرسه، ماتپاکه چیزی است که هر نروژی هنگام رفتن به کوهنوردی، اسکی یا دوچرخه سواری با خود به همراه می برد. روند کار بسیار ساده بوده و شامل نان خانگی برش داده شده (باید نان نروژی باشد که به طور معمول کم شکر است) به همراه پنیر، گوشت قطعه قطعه و مخلفات دیگری مانند سیزیجات می شود. روی این مخلفات در انتهای کار نان قرار داده نمی شود و فقط با لایه ایی از کاغذ ماتپاکه از هم جدا می شوند که در هر سوپرمارکت محلی قابل خریداری می باشد.
کجا می توانیم آنرا بچشیم؟
ماتپاکه حقیقی، خانگی است و این بهانه ی خوبی برای شماست تا با محلی ها در سفر خود آشنا شوید.
منبع : matadornetwork