- Taramasalata
این خوراک خامه ای و پر ادویه طرفداران زیادی داشته و ترکیب ماهی دودی با روغن زیتون و لیمو است. نوع خانگی این غذا نسبت به ورژن صنعتی که در سوپرمارکت ها فروش می رود اولویت دارد.
- Kolokithokeftedes
این گلوله های سرخ شده خوشمزه که از کدوی رنده شده تهیه شده و با پیاز، نعناع تازه و پنیر فتا مزه دار می شوند باید داغ میل شوند. در چنین حالتی قسمت بیرونی آنها ترد بوده و داخل آنها نرم و مرطوب است. گلوله آماده شده در مخلوط آرد و تخم مرغ زده شده غلتانده شده و سرخ می شود که انتخابی جذاب و عالی مخصوصا برای گیاهخواران است.
- Tomatokeftedes
این غذا نیز مانند شماره ی قبلی است فقط به جای کدو در آن از گوجه فرنگی استفاده می شود. این کوکوی گوجه مخصوصا اگر با گوجه گیلاسی تهیه شود بسیار لذیذ است چرا که گوجه های گیلاسی به علت خاک آتشفشانی جزیره طعم بسیار منحصر به فردی پیدا می کنند.
- ماهی تازه
نقاشی های دیواری Minoan در کرت که منسوب به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد هستند، ماهی و دلفین را با جزئیات زیادی به نمایش در آورده اند. اما حتی قبل تر از این تاریخ هم قلاب های ماهی و استخوان های آنها توسط باستان شناسان در غارهای متعددی در یونان یافت شده اند که ثابت می کند افراد ساکن در این مکان حتی ۱۱ هزار سال پیش ماهی مصرف می کردند. یونان با خط ساحلی گسترده خود (۱۳ هزار کیلومتر، رتبه دوم از نظر طول خط ساحلی در اروپا) و آب های عمیق و شفاف، به داشتن غذاهای دریایی عالی شهره است. ماهی تازه باید بوی دریا بدهد و چشم های شفاف و گوشتی قرمز داشته باشد.
- موساکا Moussaka
این غذای خوشمزه ی همیشگی که شهرت آن خیلی فراتر از یونان نیز می رود، ترکیبی از برش های سرخ شده ی بادمجان است که روی آنها با گوجه فرنگی و سس گوشت چرخ شده پوشانده شده و با پیاز، سیر و دارچین طعم دار می گردد. در نهایت نیز روی آن سس بشامل و پنیر رنده شده قرار گرفته و در فر پخته می شود.
- Lamb Kleftiko
چیزی که این غذا را خاص می کرده این موضوع بوده که در ابتدا رایگان بوده است! arni kleftiko به معنای «بره دزدیده شده» است و این غذا نیز به احتمال زیاد به زمانی برمی گردد که راهزنان، ترک های عثمانی را در راه غارت می کردند. انواع مختلفی از این غذا وجود دارد اما در اصل این غذا گوشت بره ای است که آرام طبخ شده و با گیاهان و سبزیجات معطر شده باشد. این غذا معمولا در کاغذ مخصوص پخت و پز آماده شده یا در یک گلدان سفالی تهیه می شود. در برخی از دستورهای تهیه، مقداری پنیر نیز اضافه می گردد.
- سالاد یونانی
در این غذای جانبی (بین یونانی ها با نام هوریاتیکی شناخته می شود)، قطعات خرد شده ی گوجه، خیار و پیاز بنفش با هم ترکیب شده و روی آنها قطعه ی بزرگی پنیر فتا و تعدادی زیتون سیاه قرار می گیرد. در نهایت نیز روی سالاد مقادیر فراوانی روغن زیتون ریخته و کمی هم اورگانو روی آن می پاشند.
- بوگاتسا Bougatsa
برای بیشتر یونانی ها، بوگاتسا نوعی شیرینی تهیه شده از خمیر فیلو است که کرمی کاستاردی نیز در میان آن قرار میگیرد. اگر به تسالونیکی مراجعه کنید متوجه می شوید که در این مکان به هر نوع پای بوگاتسا گفته می شود که از آن جمله می توان به پای گوشت، پنیر و همین طور کرم کاستاردی اشاره کرد. در نهایت روی این شیرینی پودر قند و دارچین می ریزند. به هر حال هر کدام از انواع این پای را که انتخاب کنید، باعث می شود که روز خود را خوشمزه آغاز کنید. همچنین این دسر می تواند صبحانه ای خوب در کنار قهوه باشد.
۹- Loukoumades
این مورد دونات های لقمه ای هستند که به صورت سنتی داغ و به همراه عسل و دارچین سرو می شوند. روی ورژن های جدیدتر این دسر شکلات آب شده، گردوی خرد شده و مقادیری بستنی نیز قرار می گیرد.
منبع: telegraph