بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

اندونزی از هزاران جزیره با فرهنگ های مختلف تشکیل شده، بنابراین تعجبی نیست که غذاهای آن تا این حد متنوع هستند. بخشی از لذت تعطیلات در بالی، تجربه ی غذاهای متنوع آن است. از جمله این غذاهای جالب و عجیب می توان به lawar، bebek betutu و ورژن ساتای (گوشت کباب شده به همراه سس تند) بالی به نام sate lilit و غذای معروف جزیره به نام babi guling اشاره نمود. در بالی همچنین مجموعه ای از میان وعده ها، کیک ها و دسرها برای ذائقه ی شیرین شما وجود دارد.

ساته یا ساتای گوشت های به سیخ کشیده، خوابانده شده و کبابی است که با سس تند سرو می شود و ممکن است از تکه های مرغ، گوشت بز، گوشت گوسفند، گاو، ماهی، توفو، تخم مرغ و یا مخلوط چرخ شده تشکیل شده باشد. ساته ی پرطرفدار در بالی، ساته لیلیت است که از گوشت چرخ شده ی گاو، مرغ، ماهی و یا حتی از گوشت لاک پشت تهیه شده که در ادامه با ترکیبی از نارگیل، شیر نارگیل و یک ترکیب غنی از سبزیجات و ادویه جات مخلوط می شود. در چنین حالتی این مواد دور بامبو، نی با چوب های lemongrass پیچیده شده و کباب می شوند. این غذا را می توان با سس یا بدون آن میل نمود.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

ناسی آیام و ناسی کامپور از آن جمله غذاهایی هستند که در بسیاری از وارونگ ها warung (غذاخوری های کوچک) در بالی می توان آنها را یافت. این غذا از برنج سفید تشکیل شده که با مواد خوشمزه ی دیگری مانند babi buling یا betutu، در کنار مخلوط سبزیجات و مقدار اندکی sambal matah تند سرو می شود؛ برخی اوقات در کنار این غذا کاسه ای سوپ نیز وجود دارد. برای آن دسته از افرادی که غذای تند دوست ندارند می توانند این غذا را بدون sambal بخواهند.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بتوتو یکی از غذاهای پرطرفدار بالی است. این غذا در واقع یک مرغ یا اردک کامل است که با ادویه جات سنتی پر شده، در برگ های موز و در پوست تنه ی درخت موز پیچیده شده و در نهایت زیر آتش زغال دفن شده و طی ۶-۷ ساعت فرایند پخت آن کامل می شود. نتیجه گوشتی خوشمزه و آبدار است که به راحتی از استخوان جدا می گردد.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

این غذا یکی از متنوع ترین آیتم های غذایی در بالی است. تاهو (توفو) و تمپه به شکل های مختلفی آماده می شوند؛ برخی اوقات میان وعده های خوشمزه هستند، گاهی غذای اصلی هستند و گاهی نیز در کنار غذا سرو می شوند. این دلمه های سویا با مواد مختلف پر شده و سرخ می شوند. بیشتر غذاهای اندونزیایی، مخصوصا آنهایی که بخش اصلی غذا برنج است، شامل کراکرهای تمپه می شوند.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

کافه های ساحل موآیا Muaya در خلیج جیمباران معمولا غذاهای دریایی گریل شده که به تازگی صید شده اند را ارائه می دهند که از آن میان می توان به میگو، صدف، خرچنگ، کالاماری و انواع گسترده ای از ماهی اشاره نمود. اما راز مزه ی این غذا در دستور تهیه ی سس باربکیو و چاشنی که هر صاحب کافه استفاده می کند نهفته است که معمولا به سمبل sambal خانگی آنها نیز بستگی زیادی دارد که به نام «سمبل غذاهای دریایی به سبک جیمباران» شناخته می شود. از ترکیبات ترش-شیرین تا تند و مزه دار استوایی، این مزه ها اعجاب انگیز هستند.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

پپس نوعی متد پخت اندونزیایی است که در آن از برگ موز برای پیچیدن غذا داخل آن استفاده می شود. بسته های کوچک با چوب های نازک بامبو در هر دو قسمت انتهایی بسته می شوند و در نهایت بخارپز و آب پز شده یا کبابی می شوند. از این روش برای آماده سازی ماهی به عنوان pepes ikan و گوشت، مرغ، توفو یا سبزیجات استفاده می شود. توم شکل های مختلفی دارد ولی معمولا در برگ موز پیچیده شده، انتهای آن بخیه خورده و بخارپز می شود. برگ موز عطر خاصی به مواد پخته شده می دهد.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

لاوار یک غذای مخلوط سنتی است که از گوشت های قطعه قطعه شده، سبزیجات، نارگیل رنده شده و ادویه های مختلف تهیه شده است. لاوار معمولا به محض تهیه شدن باید سرو شود و نمی توان آن را برای مدت طولانی نگهداری نمود. دو مدل لاوار وجود دارد: سفید و قرمز. نوع سفید معمولا بدون گوشت است.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

کیک های سنتی به نام جاجانان پاسار jajanan pasar شناخته می شوند و در اصل برای مراسم و تشریفات مورد استفاده بوده اند، اما کم کم راه خود را به بازار باز کرده اند. این کیک ها انواع مختلفی دارند اما مواد اصلی همه ی آنها معمولا آرد برنج، گلوتین برنج، شکر، نارگیل و میوه های استوایی است. از نمونه های محبوب این کیک ها می توان به wajik، pancong، jaja batun bedil، bubuh injin، godoh، pisang rai و kelepon اشاره نمود.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

ناسی گورنگ برنج سرخ شده ی اندونزیایی و یکی از مهم ترین غذاهای ملی این کشور می باشد. ناسی گورنگ برنجی است که از قبل بخارپز شده و با ترکیبی از گوشت و سبزیجات اعم از تخم مرغ، گوشت گاو، مرغ، میگو، ماهی کولی، گوشت بره، خرچنگ، نخود سبز، پیاز، موسیر سرخ می شود و در نهایت سس سویای شیرین یا کچاپ و سس فلفل تند به آن اضافه می گردد. هنگام سرو نهایی نیز برش های سیب زمینی یا خیار، کراکر ماهی یا میگو و ترشی مخلوط در ظرف قرار می گیرد.

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

بهترین غذاهای بالی، اندونزی

منبع : bali-indonesia

نوشته شده توسط : سایت لست سکند

حتما ببینید

ساندویچ زاپاتا سهروردی در سایت سفرنامه

ساندویچ زاپاتا سهروردی

ساندویچ زاپاتا سهروردی سلام به همه خوبان سایت سفرنامه یکی از خوردنی هایی که در پایان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *