ممکن است در مورد رژیم سالم مدیترانه ای مردم اسپانیا زیاد شنیده باشید، اما گول این حرف ها را نخورید. اسپانیایی ها عاشق شیرینی جات هستند، از کاستاردهای شیرین گرفته تا شیرینی های پر شده با شکلات، منوی دسر اسپانیایی پر از لذت های شیرین و خوشمزه است.
مانند بسیاری از غذاها در اسپانیا، دسرهای مناطق مختلف نیز با هم فرق دارند. تاثیر مورها در جنوب اسپانیا را می توان در پایه ی بادام بسیاری از دسرها دید. منطقه ی کاتالونیا که درست در جنوب مرز فرانسه واقع شده نیز دسرهایی با رنگ و بوی فرانسوی ارائه می دهد.
اما مهم نیست که در کدام منطقه ی اسپانیا باشید، دسرهای این مناطق شما را شگفت زده خواهند کرد.
در ادامه با معرفی ۷ نمونه از این دسرها از سایت سفرنامه همراه باشید.
تارت سانتیاگو تمام تصورات ذهنی شما را بر هم می زند:
در این دسر خبری از شکلات نیست، در دمای اتاق و معمولا به صورت پیش آماده از درون یک جعبه سرو می شود.
اما تنها یک گاز از این کیک بادامی مرطوب و نازک کافی است تا تمام قواعد ذهنی شما شکسته شوند. این کیک ساده از ناحیه ی گالیسیا و مخصوصا شهر سانتیاگو دو کمپوستلا می آید جایی که زیارتگاه سنت جیمز قرار گرفته است. به همین دلیل معمولا روی این کیک طرح یک صلیب با پودر شکر می زنند.
کیک پنیر اسپانیایی
درست نقطه ی مقابل کیک پنیر نیویورکی است. این کیک پنیری معمولا سبک و پفکی است و طعم پنیر آن به خوبی حس می شود. بخش رویه ی کیک پنیر معمولا خشک تر و تردتر و مانند بیسکوئیت است. در اسپانیا برای تزئین روی تارت پنیر تنها از بری ها استفاده می شود.
تارت پنیر یکی از اجزای اصلی منوی دسر اسپانیایی است که به طور حتم تبدیل به جز جدایی ناپذیر منوی آخر هفته های شما نیز خواهد شد.
این دسر در واقع قطعات نان سرخ شده می باشد که در شیره ای با عطر دارچین غوطه ور شده اند، این دسر در واقع تست فرانسوی را وارد یک سطح جدید کرده است.
متاسفانه غیر از جشن عید پاک، یافتن این دسر تقریبا غیرممکن است. تنها در ماه مارچ و آوریل، پشت ویترین مغازه ها و در منوی دسر شیرینی فروشی ها، کافه ها و رستوران ها می توان این دسر سنتی عید پاک اسپانیایی را یافت.
تورریخاس
دارای دو طعم سنتی شیر و داچین و شیره یا عسل است که همه ی آنها بسیار خوشمزه هستند. البته ممکن است تمایل داشته باشید نوع شکلاتی آن (غیرسنتی) را نیز بچشید. خوشبختانه تهیه ی این دسرها در خانه کار سختی نیست.
کرم کاتالانی برخی اوقات با نام کرم بروله ی فقیر فقرا شناخته می شود! این دسر در ظرفی سفالی و به شکلی متواضعانه سرو می شود. این دسر کاستاردی از کاتالونیا در سراسر کشور بسیار محبوب است.
روی کاستارد خامه ای زرده های تخم مرغ، شکر قرار گرفته و به لایه ای ترد تبدیل می گردد که خوردن این دسر را هیجان انگیزتر می کند.
هرچند شما شکلات و چوروس را در هیچ منوی دسری پیدا نمی کنید اما کم لطفی است اگر در این لیست شیرینی های خوشمزه اسپانیایی این مورد را در نظر نگیریم. چوروس و شکلات از آن دسته خوراکی هایی است که از بند منوی دسر آزاد شده و وارد حالت «هر زمان که خواستی، از آن لذت ببر» گشته است!
صبحانه؟ چوروس. میان وعده بعد از صبحانه؟ چوروس. رفع گرسنگی نیمه شب؟ و باز هم چوروس! این تیوب های خمیری سرخ شده و خوشمزه در هر اوقاتی از شبانه روز به شما لذت خواهند داد. اما فنجان شکلات داغی که در کنار آنها سرو می شود نیز یکی دیگر از شگفتی های این خوراکی خوشمزه است.
فلن وانیلی، تخم مرغی، پنیری، نارگیلی، فندقی، شکلاتی مخصوص کریسمس و … در اسپانیا همه چیز درباره ی فلن است. این دسر ژلاتینی و غنی از شیر، شکر و تخم مرغ تشکیل می شود که درون قالبی فلزی قرار گرفته و با قالب در آب جوش قرار می گیرند.
زمانی که این فلن ها پختند و خنک شدند روی ظرفی برعکس می شوند و این موضوع اجازه می دهد که کارامل زیرین آنها مانند آبشاری از روی این کوه لرزان سرازیر گردد.
این دسر قطعاتی در اندازه ی یک جعبه کبریت دارد که از خمیر فیلو تشکیل شده اند و درون آنها می تواند با موارد مختلفی از جمله شکلات پر شود. مسلما خوردن یک عدد از این دسرها برای هیچ کس کافی نیست، اما یک جعبه نیز کمی زیاده روی است!
این دسر از تعداد زیادی لایه های نازک تشکیل شده که با هر بار گاز زدن به یک میلیون قطعه ی ریزتر تبدیل می شوند. البته سرآشپز نابغه ای که این دسر را ابداع نموده، لایه های این شیرینی را مرطوب کرده و برای انسجام بیشتر در مرکز آنها مقداری گاناش یا کرم شکلاتی قرار داده است.
امیدواریم از مطالعه این مطلب در سایت سفرنامه لذت برده باشید و نظر خود را در خصوص این مطلب بیان فرمایید.
باتشکر