آشپزی تایلندی، جشن طعم ها و رنگ ها
غذاهای تایلندی نیاز کمی به معرفی دارند. از سن فرانسیسکو تا سیکوتای Sukhothai، وفور طعم ها و رایحه های عجیب و غریب این غذاها، آنها را به پرطرفدارترین غذاهای بین المللی تبدیل نموده است. قدم زدن در خیابان های بانکوک شما را در معرض این عطر و طعم های پایان ناپذیر قرار می دهد. این غذاها می توانند تکه های آبدار گوشت گریل شده یا کاسه ی سوپ آتشین Tom Yum باشند. لیستی که در اینجا برای شما آماده نموده ایم انواعی از غذاهای تایلندی مانند آیتم های کلاسیک و سرپایی مورد علاقه ی بک پکرها هستند.
عطر ناب تایلندی! ترکیب قوی و باطراوت lemongrass، چیلی، galangal، برگ لیمو، موسیر، آب لیمو و سس ماهی این سوپ کلاسیک را تشکیل می دهند. میگوهای تازه و قارچ نیز محتویات اصلی این سوپ هستند. سوپ «تام یام» غذایی چندمنظوره است که می توان آن را به راحتی در هر وعده ی غذایی جای داد. بوی متمایز این سوپ شما را به یاد عطرهای عجیب و غریب می اندازد و تمام اینها در حالی است که مزه ی ترش، تند و داغ آن تنها یک کلمه را فریاد می زند! «تایلند»
این سالاد عجیب و غریب از ایالت شمال شرقی ایسان بوده و طعم آن بسیار متمایز است. مواد تشکیل دهنده ی آن سیر، چیلی، لوبیا سبز، گوجه گیلاسی و پاپایا خام خرد شده هستند که در یک هاون به خوبی با هم و سس این سالاد ترکیب شده و طعم شیرین، ترش و تندی را آزاد می کنند که به راحتی از یاد نمی رود. نسخه های مختلفی از این سالاد در مناطق مختلف وجود دارد که در بعضی از آنها بادام زمینی، میگو خشک یا خرچنگ شور را به مخلوط اضافه می کنند. لازم به ذکر است که این سالاد ویژگی شگفت انگیزی نیز در پاکسازی روده دارد.
این سوپ نسخه ی ملایم تر «تام یام» است که از چیلی های آتشین، galangal های جوان خرد شده، موسیر خرد شده، ساقه های lemongrass و نوارهای باریک مرغ تهیه می شود. هرچند در این سوپ برخلاف «تام یام» که آبکی است، مقادیری شیر نارگیل اضافه شده و طعم تند و تیز آن را ملایم می گرداند. معمولا روی این سوپ را نیز با برگ های لیموی تازه تزئین می کنند. در کل این سوپ با رایحه ی شیرین و بافت خامه ای خود بسیار اغوا کننده می باشد.
این غذا از لقمه های گوشت، رب کاری و شیر نارگیل تشکیل شده و روی آن با برگ های ریز شده ی کفیر لیمو تزئین می شود. خوردن این کاری معطر و غنی معمولا باعث درگیر شدن تمام غدد چشایی شده و به هنگام چشیدن قطعات لطیف گوشت به اوج خود می رسد. در کل می توان گفت که این غذا لطیف، شیرین و بسیار معطر است.
از کیپ تاون آفریقای جنوبی تا جاده ی Khaosan در تایلند، همه «پد تای» را به عنوان غذای بین المللی تایلندی می شناسند. کار آماده کردن این غذا با ریختن یک مشت کوچک نودل های باریک یا پهن (به انتخاب شما) در یک تابه ی ووک بسیار داغ آغاز می شود، یک دقیقه ی بعد به رقص نودل ها در کنار جوانه های ترد لوبیا، پیاز و تخم مرغ اختصاص دارد و این تمام آن چیزی است که قبل از ریختن محتویات ووک به داخل نزدیک ترین بشقاب اتفاق می افتد. تجربه ی خوردن این غذا بسیار جالب است و طعم شگفت انگیز آن به استفاده از چاشنی های چهارگانه یعنی سس ماهی، شکر، پودر چیلی و بادام زمینی پودر شده بر می گردد.
برنج سرخ شده، تخم مرغ، پیاز و چند گیاه تمام اجزای تشکیل دهنده ی این غذا هستند. کائو پد یکی از غذاهای پرطرفدار است که معمولا با تکه ای لیمو و چند برش خیار سرو می شود و تمام راز این غذای بی تکلف در سادگی آن نهفته است. اما از آنجا که شما می خواهید آن را بخورید می توانید آن را هر طور که تمایل دارید تزئین کنید. برای انجام این کار تایلندی ها از میگو، خرچنگ یا مرغ و ریحان، چیلی و سبزیجات استفاده می کنند و بدین ترتیب یک بشقاب معمولی را به یک شاهزاده تبدیل می کنند!
یکی از غذاهای پر طرفدار برای ناهار یا شام گوشت و ریحان سرخ شده است که بی شک یکی از پرطرفدارترین غذاهای تایلندی محسوب می شود. این غذا با تعداد زیادی برگ های ریحان، فلفل های چیلی تازه و درشت، گوشت، لوبیا سبز، سس سویا و کمی شکر در تابه ی ووک داغ تهیه می شود. طعم خوش قطعات گوشت با برنج سفید بخارپز مخلوط شده و غذای خوشایندی را نتیجه می دهد. روی این غذا معمولا یک نیمرو (کای دائو) قرار می دهند و احتمالا از شما نیز در این مورد سوال می شود. حواستان را جمع کنید چون بیشتر تایلندی ها دوست دارند در این غذا تعداد زیادی چیلی داشته باشند بنابراین اگر شما تمایلی ندارید که لب هایتان در حین خوردن غذا از شدت تندی بی حس شوند حتما ذکر کنید که دوست دارید غذایتان “کمی تند” باشد.
مواد اصلی تشکیل دهنده ی این کاری عبارتند از قطعات مرغ، بادمجان هایی در قطع گیلاس، جوانه های ترد بامبو، شاخه های گشنیز و مقادیر زیادی ریحان شیرین. اما شاید بپرسید رنگ سبز زیبای این غذا از کجا می آید؟ جواب چند قاشق رب سبز کاری است که با شدت در شیر نارگیل داغ و خامه ای زده شده است. این غذا را در کنار کاسه ای از برنج تایلندی خوش عطر سرو می کنند.
اگر چیزی با نام «تالار مشاهیر سالادها» وجود داشت، این سالاد خوشمزه ی تایلندی افتخار آن را از آن خود می نمود. هنوز قانع نشده اید؟ سالاد تند و تازه ی یام نوآ که مخلوطی از پیاز، گشنیز، نعناع، لیمو، فلفل قرمز خشک شده و نوارهای باریک و ترد گوشت است را امتحان کنید! این سالاد مظهر تمام احساس های خوشایندی است که به یکباره در دهان شما منفجر می شوند!
گردشگران عاشق این غذای سرخ شده ی مخلوط هستند. احتمالا یکی از دلایل این امر بافت متناقض مرغ در کنار بادام هندی های سرخ شده، سس سویا شیرین، پیاز، چیلی، فلفل، هویج و قارچ است. طعم شیرین عسل نیز می تواند یکی از دلایل دیگر آن باشد. اما چه کسی به این موارد اهمیت می دهد؟ نکته ی مهم این است که این غذای تایلندی در عین سادگی و طعم ملایم بسیار خوشمزه و دلپذیر است.
منبع : bangkok