با غذاهای مشهور ژاپنی آشنا شوید
تا همین اواخر، غذای ژاپنی در سه مورد سوشی، سوکیاکی و تمپورا خلاصه می شد، اما امروز آشپزی ژاپنی در سراسر دنیا برای خود اسم و رسمی دارد. در این مطلب می خواهیم برخی از خوشمزه ترین غذاهای ژاپنی را به شما معرفی کنیم که در طول اقامت خود در این کشور باید آنها را بچشید.
سوشی ترکیبی از برنج آغشته شده به سرکه و غذاهای دریایی است (هرچند بعضی وقت ها مواد دیگری نیز به این ترکیب اضافه می گردد). سوشی انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به نوع تخمیر شده ی آن به نام ناره-زوشی nare-zushi اشاره نمود. در حقیقت متدوال ترین انواع سوشی نیگیریزوشی nigirizushi و تماکیزوشی temakizushi هستند. برای افرادی که ماهی خام دوست ندارند، انواع مواد اولیه ی دیگری از جمله میگوی آب پز و مارماهی گریل شده نیز وجود دارد. شما می توانید در تمام نقاط ژاپن سوشی میل کنید، اما سوشی رستوران های سطح بالایی مانند گینزا Ginza یا رستوران هایی که به بنادر ماهیگیری نزدیک هستند خوشمزه تر می باشند. اگر می خواهید سوشی ارزان تری بخورید می توانید به kaitenzushi یا رستوران های سوشی که غذاها را روی نوار نقاله حمل می کنند بروید. در چنین مکان هایی می توانید هر بشقاب سوشی را به قیمت ۱۰۰ ین (حدود ۳۰۰۰ تومان) نوش جان نمایید.
تمپورا غذایی است که در آن غذاهای دریایی، سبزیجات تاره و سایر مواد به آرد و خمیر تخم مرغ آغشته شده و سپس سرخ می شوند. در حالیکه این غذا را می توانید در انواع مختلفی از رستوران ها سفارش دهید به شما پیشنهاد می کنیم که به یک رستوران که تخصص آن تمپورا است بروید. در چنین مکانی حتی اگر سفارش های زیادی داده باشید، هر سفارش به محض آماده شدن سر میز شما آورده می شود.
سوکیاکی غذایی است که در آن گوشت و سبزیجات داخل قابلمه ای فلزی پخته می شوند. سس این غذا ترکیبی از سس سویا و شکر بوده و نام آن واریشیتا می باشد. مواد اولیه این غذا تنوع زیادی داشته و شیوه ی خوردن آن نیز بسته به منطقه متفاوت است، به عنوان مثال در برخی مناطق تخم مرغ زده شده نیز به سس اضافه می شود تا طعمی لطیف تر ایجاد کند. اگر شما دوست دارید گوشت زیادی در غذا موجود باشد، سوکیاکی انتخاب مناسبی برای شما است.
رامن یک نوع سوپ نودل پرطرفدار است که اصالتا با استخوان مرغ درست می شده، اما در سال های اخیر گوشت و غذاهای دریایی نیز به آن اضافه گشته و همین موضوع منجر به ایجاد تنوع گسترده ای از مزه ها شده است. علاوه بر طعم های نمکی، سس سویا و میسو، امروز شما همچنین می توانید از رامن با طعم کاری نیز لذت ببرید. همچنین نوعی از رامن وجود دارد که نودل و سوپ به صورت جداگانه سرو می شوند که به آن تسوکمن tsukemen می گویند.
در حالیکه اصالت کاری به هند باز می گردد، کاری که شما در ژاپن می خورید نوعی غذای خاص و محلی است که از بریتانیا به این کشور آورده شده است. این غذا ترکیبی از گوشت و سبزیجات (هویج، سیب زمینی، پیاز و …) است که با پودر کاری مزه دار شده، پخته و به همراه برنج سرو می شوند. برخی اوقات گوشت سرخ شده نیز روی این بشقاب قرار می گیرد. هرچند رستوران های ویژه ای برای سرو این غذا وجود دارند اما اگر در یک رستوران معمولی یا زنجیره ای نیز این غذا را میل کنید به همان اندازه لذت خواهید برد.
کاراگه گوشت مرغی است که در سس سویا، نمک و ادویه های مختلف خوابانده شده، پس از فرو رفتن در نشاسته در روغن سرخ می شود. این غذا در واقع ورژن ژاپنی مرغ سوخاری با طعمی متفاوت است. کاراگه در مناطق مختلف دارای تنوع زیادی می باشد. به عنوان مثال در میازاکی،کاراگه با سس تارتار و در ناگویا با سسی شیرین و تند پوشیده می شود که صد در صد ارزش چشیدن دارند.
یاکیتوری غذایی است که در آن قطعات مرغ طعم دار شده با نمک شیرین و سس سویا به سیخ کشیده شده و کباب می شوند. شما می توانید این غذا را در رستوران ها و کافه ها پیدا کنید که به آن ایزاکایا گفته می شود. اما پیشنهاد ما این است که این غذا را در رستورانی که تخصص آن یاکیتوری است میل نمایید چرا که در چنین جایی می توانید با قیمتی مناسب از هر قسمت گوشت مرغ که بیشتر آن را دوست دارید یاکیتوری بخورید (مگر اینکه به رستوران کلاس بالایی بروید که در آنجا احتمالا این غذا برای شما گران تمام خواهد شد).
یاکینیکو غذایی است که در آن گوشت گاو داخل سس فرو رفته و روی آتش گریل می شود. تازه بودن گوشت در این غذا بسیار مهم است. آرام پختن گوشت باعث می شود که طعم گوشت لطیف و بهتر شود. پرطرفدارترین بشقاب ها Sirloin (در ژاپنی به نام rosu نیز شناخته می شود) و Kalbi (گوشت مزه دار شده به سبک کره ای) می باشند. هرچند در یک رستوران یاکینیکو شما می توانید انواع مختلف گوشت را بچشید. قیمت این غذا به کیفیت گوشت آن بستگی دارد به همین دلیل پیشنهاد ما به شما این است که برای چشیدن این غذا به یک رستوران یاکینیکو باکیفیت مراجعه کنید.
ساشیمی یک غذای سنتی ژاپنی از ماهی خام است که در آن قطعات کوچک ماهی به همراه سس سویا سرو می شوند. با اضافه کردن چاشنی هایی مانند واسابی و زنجبیل، ساشیمی خوشمزه تر هم می شود. شما می توانید ساشیمی را در مکان های دیگری غیر از ژاپن نیز میل کنید اما درجه ی تازگی ماهی آن متفاوت است. اگر شما به دنبال جایی ارزان برای خوردن ساشیمی هستید، می توانید در رستورانی کنار بندر ماهیگیری آن را میل کنید، اما اگر می خواهید کمی بیشتر خرج کنید می توانید به یک رستوران سنتی ژاپنی یا یک رستوران سوشی بروید. لازم به ذکر است که اگر شما در یک ryokan یا اقامتگاه سنتی ژاپنی بمانید، ساشیمی نیز به طور حتم بخشی از منوی غذای آنجا خواهد بود.
روباتایاکی بیشتر از آنکه یک نوع غذا باشد، گونه ای رستوران است. در این رستوران، ماهی و سبزیجات روی اجاق پخته شده و به کمک یک قاشق چوبی بزرگ به نام «هوریکائه شیبرا» به مشتریان تحویل داده می شوند. مواد اولیه مستقیم روی زغال پخته می شوند و همین موضوع باعث می شود که طعم بسیار خاصی داشته باشند. رستوران های روباتایاکی کدهای خاصی نیز به هنگام سفارش گرفتن داشته و از روش های معمول استفاده نمی کنند. به عنوان مثال اگر شما درخواست یک سیب زمینی کنید (جاگایمو به ژاپنی)، پیشخدمت فریاد می زند: جاگایمو ایپتسو Jagaimo ippatsu !
چانکونابه غذایی است که در آن گوشت مقوی و سبزیجات در ظرفی بزرگ آب پز می شوند و معروف است که کشتی گیران سومو برای ساختن بدن خود از این غذا می خورند. اگر می خواهید این غذا را امتحان کنید به شما پیشنهاد می کنیم به رستورانی بروید که توسط یک کشتی کار سابق سومو اداره می شود.
اونیگیری کوفته برنجی است که اغلب داخل آن را با موادی مانند آلو، سالمون و یا ماهی کاد پر کرده و در یک برگ نوری (جلبک خشک) می پیچند. The21.re فروشندگان متخصص اونیگیری هستند اما شما می توانید در فروشگاه های بزرگ نیز این غذا را پیدا کنید. این غذا مخصوصا در بین خارجی ها بسیار پرطرفدار است.
منبع : tsunagujapan