آشنایی با منوی نوشیدنی های گرم در کافه ها
برای خیلی از ما که رایج ترین نوشیدنی کشورمان چای بوده، تفاوت انواع قهوه در هاله ای از ابهام است. برای مثال وقتی که منوی کافه یک رستوران را باز می کنیم لیست بلندی از اسم ها را می بینیم که تفاوت شان برایمان خیلی ملموس نیست و اکثر اوقات انتخاب ما برای کسب تجریه و تصادفی صورت می گیرد و ممکن است فنجان قهوه ای که روبرویمان قرار می گیرد خیلی هم مورد پسندمان نباشد و با مزاجمان سازگار در نیاید.
شاید فرصت مناسبی باشد تا با نوشیدنی های گرم کافی شاپ ها بیشتر آشنا شوید و این بار با شناخت کافی بتوانید نوشیدنی مورد علاقه تان را سفارش دهید. در این مطلب چند نوع قهوه را معرفی می کنیم .
.
قهوه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار دنیاست. ماده موثر این نوشیدنی چیزی جز کافئین نیست. یک فنجان قهوه تقریبا دارای ۱۰۰ میلی گرم کافئین است. تفاوت اصلی در قهوه ها، نوع دم کردن آنهاست و در میان انواع قهوه سه نوع آن از شهرت بیشتری برخوردار است؛ قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه اسپرسو.
قهوه ترک-Turkish coffee
بسیار نرم آسیاب می شود و تبدیل به آرد قهوه می شود که دقیقا به علت همین ویژگی احتیاج به مراقبت خاص دارد تا عطر و بوی خود را از دست ندهد. قهوه ترک به وسیله قهوه جوش های معمولی روی شعله گاز آماده می شود و دارای کف روی فنجان و مقداری لرد در ته فنجان است.
قهوه ترک در فنجان های کوچک سرو می شود. میزان شکر آن با توجه به ذائقه افراد متفاوت است. قهوه مناسب فالگیرها، قهوه ترک است که لرد کافی در ته فنجان جمع می شود.
برای تهیه قوه ترک باید از پودر قهوه ترک بسیار ریز استفاده کرد. ابتدا یک قاشق مرباخوری شکر و یک قاشق مرباخوری قهوه ترک را در یک فنجان آب سرد ریخته و هم بزنید، سپس زیر شعله قرار داده و به محض آنکه قهوه کف کرد از روی شعله آن را بردارید. اگر برای چندین نفر قهوه را سرو می کنید، کف را ابتدا میان فنجان ها به طور مساوی تقسیم کرده سپس قهوه را بریزید.
قهوه فرانسه-French Coffee
نسبت به قهوه ترک زبرتر آسیاب می شود و با دستگاه قهوه ساز دم می شود؛ به صورتی که قهوه درداخل فیلتر کاغذی مانده و فقط عصاره قهوه به وسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع می شود. قهوه فرانسه مانند چای و فاقد کف و لرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می شود. این قهوه متعلق به کشور برزیل بوده ولی علت نامگذاری آن ابتدا روش دم کردن آن توسط فرانسوی ها است، همانند قهوه ترک که شیوه دم کردن آن متعلق به ترک هاست.
قهوه اسپرسو -Espresso Coffee
نرم تر از قهوه فرانسه و زبرتر از قهوه ترک آسیاب می شود و با دستگاه مخصوص اسپرسو دم می شود، به صورتی که آب با فشار زیاد از قهوه عبور داده می شود و جان قهوه به طور کامل خارج می شود. اسپرسو در فنجان کوچکتر از قهوه ترک سرو می شود و کف نازک و روشنی روی آن می بندد (اگر دستگاه خوب و قهوه مناسب استفاده شود) و فاقد لرد است. اسپرسو پایه برای نوشیدنی های دیگر مانند اسپرسو برج، کاپوچینو، قهوه موکا است و کافئین بیشتری نسبت به قهوه های دیگر دارد.
کاپوچینو-Cappuccino
کاپوچینو از مشتقات اسپرسو است و مانند اسپرسو یک نوشیدنی اصیل ایتالیایی است. برای آماده کردن کاپوچینو ابتدا اسپرسو را آماده می کنند و به همان میزان قهوه به آن شیر داغ اضافه می کنند و روی آن را هم با کف شیر می پوشانند (نسبت قهوه و شیر در کاپوچینو نصف به نصف است) و برای به دست آوردن فوم (کف) مناسب روی فنجان، ابتدا فنجان را پر از کف می کنند و سپس اسپرسو و شیر را اضافه می کنند که فوم کمی بالاتر قرار بگیرد. کاپوچینو را در فنجان چینی سرو می کنند. میزان شکر آن بسته به علاقه شما متغیر است. برخی برای تزیین کاپوچینو از خامه و پودر قهوه استفاده می کنند.
قهوه لاته-Latte
یک نوع دیگر از نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو است که معمولا یک سوم آن از اسپرسو و دو سوم از شیر تشکیل شده است و حدود یک سانتیمتر کف شیر نیز روی آن قرار دارد. لانه Latte در زبان ایتالیایی به معنی شیر است اما در واقع ترکیبی است که آمریکایی ها ابداع کرده اند و با اضافه کردن شیر زیاد تلخی قهوه را متاثر از شیر کرده اند که می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای دوستانی باشد که تلخی قهوه را بیش از حد می دانند و با خوردن لانه، هم لذت قهوه را برده و هم تلخی آن را مطبوع می کنند.
این قهوه به علت داشتن شیر زیاد عموما برای صبح پیشنهاد می شود.
چای لاته -Chai Tea Concentrate
چای لاته نوشیدنی متفاوت و دلچسبی است که شاید بیشتر مورد پسند و ایرانی ها واقع شود چرا که در آن از نصف ترکیب چای و نصف ترکیب شیر استفاده می شود و طعمی متفاوت را برای شما به ارمغان می آورد. در بسیاری از دستورهای تهیه این نوشیدنی اضافه کردن شیرنارگیل، خامه، پودر دارچین و زنجبیل توصیه شده است.،.
موکا-Mocha
جزو قهوه های معروف بر پایه اسپرسو است که به علت داشتن شیر به لانه نیز شباهت داردو از آنجایی که لانه خود بر پایه اسپرسو می توان همه آنها را اعضای یک خانواده دانست.
موکا ترکیبی از اسپرسو، شکلات داغ و شیر است. به زیانی ساده تر اگر اسپرسو و هات چاکلت خود را با هم ترکیب کنید نوعی از موکا را به دست آورده اید اما روش ساده و دقیق تری نیز دارد و آن این است که ابتدا مقداری قهوه دم کشیده شده یا اسپرسو (ترجیحا اسپرسو زیرا پایه موکا اسپرسو است) را داخل یک ماگ یا لیوان ریخته و شیر گرم به آن اضافه می شود و در نهایت مقداری شکلات مایع داغ اضافه می شود.
آمریکانو-Americano
یک نوشیدنی گرم بسیار پرطرفدار بر پایه قهوه اسپرسو است. یک قهوه آمریکانو ترکیبی از یک شات اسپرسو است که با آب جوش مخلوط می شود. به این معنی که اگر اسپرسو و قهوه برای شما بیش از حد تلخ است می توانید به همان نسبت که قهوه آماده کرده اید آب جوش به قهوه اضافه کنید و مایه رقیق تری از قهوه به دست آورید و با ذائقه خود سازگارتر کند.
با علم به این مسئله، دوستانی که با تلخی قهوه سازگاری ندارند می توانند در سفارشات خود از آمریکانو بهره بگیرند، ضمن اینکه اگر باز هم برایتان تلخ است می توانید دو برابر شات اسپرسو آب جوش استفاده کنید و به نوعی از تست یک به سه استفاده کنید.
عموما رقیق بودن آمریکانو و شباهت آن به نوشیدنی های گرمی چون چای باعث می شود که در لیوان با فنجان های بزرگ سرو شود.
ماکیاتو-Macchiato
این نوع قهوه تقریبا شبیه به لاته است با این تفاوت ابتدا کف شیر را در لیوان ریخته سپس شیر جوشیده شده را به آرامی روی کف شیر ریخته و در آخر یک شات اسپرسو را به آرامی از کنار لیوان به شیر اضافه می کنیم. با اضافه شدن قهوه کف شیر به آرامی به سمت بالای لیوان حرکت میکند.
ماکیاتو یک کلمه ایتالیایی به معنی علامت دار است به همین دلیل این نوشیدنی معمولا چند لایه یا چند رنگ از شیر و اسپرسو است و همین ترکیب باعث می شود که این نوشیدنی بیشتر در لیوان های بلند شیشه ای سرو شود.
اگر در منویی کارامل ماکیاتو به چشمتان خورد هم بدانید یا یک سوم انتهایی لیوان را با سس کارامل پرکرده اند و یا روی روی آن را با سس کرمل پوشانده اند.
آفاگاتو- Affogato
آفاگاتو نیز نوشیدنی دیگری است بر پایه قهوه با ترکیب یک شات اسپرسو داغ با دو اسکوپ بستنی وانیلی. هر چند که آفوگاتو به خاطر بستنی خیلی داغ نیست اما در دستهی نوشیدنیهای گرم طبقهبندی میشود. آفوگاتو هم مثل خیلی نوشیدنیهای برپایه اسپرسو یک نوشیدنی ایتالیایی و سنتی محسوب میشه و در بسیاری از رستورانها و کافههای ایتالیایی سرو میشود.
هات چاکلت-Hot chocolate
هات چاکلت یا به قول برخی شکلات داغ ، از جمله نوشیدنی های گرمی است که به طور مستقیم از شکلات تهیه میشود. برای تهیه آن، شکلات تکه ای را روی حرارت غیر مستقیم آب میکنند و با مقدار مناسبی شیر و در صورت تمایل با خامه مخلوط میکنند. در بعضی از کافه ها، می توانید انتخاب کنید هات چاکلت شما غلیظ یا رقیق باشد. بسته به نوع شکلات مورد استفاده می توان هات چاکلت تلخ، شکلات با طعم نعنا و یا هات چاکلت سفید تهیه کرد. همچنین در برخی منو ها، هات چاکلت های طعم دار فندق ، بادام و دارچین نیز سرو میشود