تاریخ هیچ ملت دیگری به اندازه ی فرانسه با دسرهای مختلف پیوند نخورده است. نقلی از ماری آنتوآنت وجود دارد که ممکن است منسوب به او هم نباشد اما به هر حال اینگونه است: «اجازه دهید آنها کمی کیک بخورند.» این گفته در صفحات تاریخی مانند اثر مربای دونات روی بسته ی خود به جا مانده و نشان از بی عدالتی و بی ملاحظگی قشر مرفه دارد.
با این وجود دور از تصور نیست که چگونه مقادیر زیاد شکر و کره در دسرهای فرانسوی می تواند حتی قضات عالی رتبه را تحت تاثیر قرار دهد.
از میان تمام شیرینی های خوشمزه ی این لیست، مسلما مادلین خاطره انگیزترین آنها به شمار می رود. این شیرینی کوچک و سبک (اگر درست تهیه شود) با شکل صدفی خود، در پنجره ی تمام قنادی ها به چشم می خورد. هرچند، در سال های اخیر آرا همگان نشان داده که پفکی ترین این مادلین ها را می توان در Blé Sucré یافت.
در ایالات متحده، شاهکارهایی مانند چیپس سیب زمینی، پاپ کورن و کوکی شکلاتی به صورت تصادفی در آشپزخانه ها تولید شده اند. در فرانسه نیز خواهران هتل داری به نام استفانی و کارولین تارت تتن لذیذ را به ما هدیه کردند. این دسر که در حقیقت فامیل پای سیب به شمار می رود، در حال حاضر با انواع میوه ها مانند گلابی، آلو و به تهیه می شود. Berthillon در خیابان سن لوئیس، یکی از معروف ترین مکان هایی است که بهترین تارت تتن را در پاریس به شما ارائه می دهد.
میل فوی یکی از دسرهای اصلی فرانسوی بوده و همانقدر که طعم آن ساده و خوشمزه است اما بدون اینکه آن را همه جای خودتان بریزید موفق نمی شوید آن را میل کنید! اگر کسی توانست راهی برای خوردن این شیرینی ابداع کند به گونه ای که با اولین گاز کرم آن از میان سه لایه بیرون نریزد، باید این روش را در اختیار بقیه نیز قرار دهد. اما در هر صورت این شیرینی آنقدر خوش طعم است که بخواهید یکی از بهترین های آن را در پاریس و در La Pâtisserie des Rêves امتحان کنید.
فرانسوی ها، انگلیسی ها و کاتالان ها همگی بر روی دستور تهیه ی کرم بروله ادعاهایی دارند، اما از آنجا که این دسر در تمامی منوها در فرانسه موجود است می توان متوجه شد که این کشور در این داستان محق تر از سایرین است. یکی از بهترین کرم بروله های پاریس را می توانید در Le Potager du Père Thierry بیابید.
ماکارون و مفهوم عشق رمانتیک در مفاهیم زیادی با هم مشترک هستند و ریشه ی هر دوی آنها را باید در قرون وسطی جست و جو نمود، این دو به میزان زیادی در قرن نوزدهم محبوب شده و امروز نیز در اپلیکیشن های رسانه های اجتماعی بیلیون ها نفر به چشم می خورند. در پاریس شما می توانید در شیرینی فروشی مشهور Ladurée خود را غرق ماکارون کنید.
ماندیان نوعی شکلات است که به صورت سنتی روی آن ۴ قلم خوراکی مختلف از جملع کشکش، فندق، انجیر و بادام قرار گرفته و اینها در قدیم به نوعی نشانه ی دومنیکن ها، آگوستینین ها، فرانسیسکن ها و راهبان کرملی بوده اند. امروز موارد دیگری از جمله انواع دانه ها و میوه های خشک روی ماندیان قرار می گیرند. مغازه ی À la mère de famille قدیمی ترین شکلات سازی پاریس بوده و برخی از خوش طعم ترین ماندیان ها را تولید می کند.
کرم کارامل از همان خانواده ی کرم بروله بوده اما نوع نرم تر آن است زیرا در کرم بروله برای رسیدن به قسمت لطیف و نرم دسر باید لایه ی شکری و ترد رویه را با قاشق بشکنید. کرم کارامل Le Grand Colbert یکی از بهترین ها در پاریس است.
کنله یکی از شیرینی های خوشمزه ی ناحیه ی بوردو بوده و برخلاف قسمت ترد و کاراملی بیرونی، داخل آن کاستاردی نرم قرار گرفته و با وانیل طعم دار شده است. کنله در تمامی وعده های غذایی خورده شده و با چای و قهوه نیز ترکیبی عالی می شود. بهترین مکان برای چشیدن طعم این شیرینی در Lemoine ناحیه ی ۷ است.
همانطور که می دانیم بیشتر وقت ها ترجمه می تواند معنی یک عبارت را از مفهوم اصلی آن دور کند. اما در این مورد خاص تبدیل Mousse au Chocolat به Chocolate Mousse از این قاعده مستثنی بوده و خللی در معنا ایجاد نکرده است. به هر صورت موس شکلات یکی از دسرهای لوکس فرانسوی است که می توانید در Chez René پاریس یکی از بهترین های آن را تجربه کنید.
درست است که در اصل این مورد دسری خاورمیانه ای و همین طور اسپانیایی است، اما گز در فرانسه نیز تاریخی طولانی دارد. گز مونته لیمار یکی از انواع فرانسوی این دسر است. مغازه ی Le Petit Duc خود را به عنوان یکی از بهترین تولیدکننده های این دسر معرفی کرده و جایی است که شما می توانید برخی از بهترین گزها را بچشید.
منبع : theculturetrip