شهرهایی با غذاهای به یاد ماندنی
هیچگاه از خود پرسیده اید که چه چیزی یک افسانه ی شهری را می سازد؟ مسلما یکی از جواب های این سوال غذایی آنقدر به یادماندنی است که درست به اندازه ی مکان تولد خود مشهور شود. لیستی که در اینجا به شما ارائه می کنیم برای اولین بار در کتاب نشنال جئوگرفیک با عنوان «بهترین شهرهای دنیا» منتشر شده است.
این غذا که اولین بار به عنوان یک میان وعده ی نیمه شب برای خوشگذران های هتل براون Brown Hotel (335 W. Broadway) اختراع شد، ساندویچ داغ بوقلمون روی تست های تگزاسی با بیکن، گوجه فرنگی و سسی خامه ای است که در طول روز و شب لذت فراوانی را نصیب افراد می کند.
مرغ ۶۵ در رستوران های هندوستان حکم بال بوفالو در آمریکا را دارد. این پیش غذای تند و تیز هندی مرغ سرخ شده است و اینگونه گمان می رود که توسط بنیان گذار هتل چنای بوهاری Chennai’s Buhari Hotel اختراع شده است. علت نامگذاری آن نیز به تعداد فلفل های چیلی به کار رفته در دستور تهیه ی اصلی آن باز می گردد.
طرفداران غذاهای انگشتی و مخصوصا بال بوفالوی تند، مدیون رستوران آنکور Anchor (1074 Main St.) شهر بوفالو واقع در ایالت نیویورک هستند چرا که اینجا اولین مکانی بود که غذاهای انگشتی با مرغ در سال ۱۹۶۴ متولد شدند.
شهر سیاگون که امروز با نام «هو چی مین سیتی» هم شناخته می شود تبدیل به مکانی محبوب برای ساندویچ نان برشته ی ویتنامی به نام بان می bánh mì شده است. این ساندویچ در اصل در باگت های فرانسوی سرو می شود و دلیل این استفاده نیز به زمانی برمی گردد که ویتنام مستعمره ی فرانسه بوده که البته در سال ۱۹۵۴ ویتنامی ها استقلال خود را بدست آوردند.
در کشوری که غذای آنها یکی از بهترین ها در دنیا است، لیون به عنوان مرکز دوستداران غذا شناخته می شود. در لیون غذایی بسیار محبوب وجود دارد که به نام سیب زمینی لیونی Lyonnaise potatoes شناخته می شود. این غذا از قطعات سیب زمینی برشته به همراه پیاز و جعفری تشکیل شده است.
شهر سینسیناتی به خاطر فلفل چیلی خود مشهور است و اهالی آن نیز سالانه دو میلیون پوند از خورش تند مختص این شهر مصرف می کنند. اگر به این شهر سفر می کنید این غذا را مانند مردم محلی سفارش دهید که برای این موضوع سه انتخاب دارید: سه تایی (روی اسپاگتی با چدار)، چهارتایی (می توانید پیاز یا لوبیا را نیز به انتخاب خود اضافه نمایید)، پنج تایی (تمام گزینه های قبلی با هم).
غذای خیابانی شهر اوزاکا به نام تاکویاکی takoyaki آنقدر در این شهر طرفدار دارد که حتی یک پارک موضوعی مانند یک موزه به این کوفته های کبابی از خمیر اختاپوس اختصاص یافته است. روی این غذا با ورقه های جلبک دریایی پوشانده شده و با سس شیرین تاکویاکی سرو می شود.
اسپاگتی با سس گوشت یکی از ارکان زندگی دانشجویی در همه جای دنیاست. اما ورژن اصلی پاستای بولونیایی Pasta Bolognese است که به نام شهری که در آن خلق شده، نامگذاری شده است. جالب است بدانید که کسب اعتبار مجدد این پاستا از طریق یک مسابقه ی آشپزی در سال ۱۹۸۲ صورت گرفت و در آنجا بود که یک ورژن اصلی برای این غذا انتخاب شد. (قانون اول: این پاستا با رشته های مسطح سرو می شود.)
Edam برای قرن ها محبوب ترین پنیر در تمام دنیا بوده و نام خود را از شهری بندری که در آن به فروش می رسد گرفته است. در ماه های تابستان، شما همچنان می توانید شاهد قایق هایی باشید که در کانال ها مشغول حمل قطعات بزرگ دایره ای شکل این پنیرها به بازار هستند.
زمانی که بازار انسنادا در سال ۱۹۵۸ باز شده و شروع به فروختن غذاهای دریایی تازه و محلی نمود، تاکوی ماهی تبدیل به یک افسانه شد! امروز طرفداران غذا به سمت دکه های خیابان های انسنادا سرازیر شده و از ترکیب کلاسیک ماهی سرخ شده و میگو که روی آن با مایونز، سالسا و کلم پوشیده شده لذت می برند.
منبع : nationalgeographic